דיכורונה.
יש לי חבר, שלפעמים ממציא מילים. הוא יודע להמציא גם משפטים מחודדים מאוד (גם מפלגה הוא המציא פעם).
דברים שמתחדדים בבידוד קורונה: מי החברים שלך.
דברים שהפסקתי להשתמש בהם: ארנק, נעליים, תיק, מעיל, דיאודורנט, עדשות מגע, רב קו, חזיה, איפור.
דברים שהתחלתי לעשות: לקרוא ספרים, לצבוע עציצים, לנקות מאחורי רהיטים, לנקות מגירות מטבח, לחטא קופסאות שימורים, להתקמצן על ביצים, אמבטיות קצף לירקות, ישיבות זום, יוגה זום, לבשל מלא.
לצלם פוסט מושחת וקליל לבלוג.
חיתוכיות ס'מורס (S'more)
מה צריך?
לתחתית:
300 גרם פתי בר (אני השמשתי בפתי בר שוקולד ללא גלוטן אבל אפשר גם פתי בר רגיל)
75 גרם חמאה מומסת
לשכבת השוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
70 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר
למרנג:
3 חלבונים
120 גרם סוכר
*תבנית מלבנית סטנדרטית. אפשר גם עגולה. לא מתפרקת.
הכנה
מרסקים את הפתי בר במערבל מזון (או שמים בשקית אטומה ומכים עם מערוך)
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים עם הביסקוויטים המרוסקים עד למרקם של חול רטוב. משטחים בתבנית ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
בינתיים מכינים את שכבת השוקולד. מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה עדינה. בקערה שוברים את השוקולד לחתיכות ומוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות.
שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד והחמאה. מחכים כמה שניות וטורפים במרץ עד שהתערובת חלקה.
משטחים את השוקולד על תחתית הביסקוויטים בעזרת לקקן או מרית ומחזירים למקרר לעוד כחצי שעה.
מכינים מרנג שוויצרי: שמים את החלבונים והסוכר בקערה מעל בן מארי (סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה) וטורפים עד שהסוכר נמס (וכדי שלא תיווצר חביתה), בערך חמש דקות. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה כעשר דקות, עד שהקצף יציב מאוד (מבחן להפוך את הקערה על הראש).
מוסיפים מרנג בנדיבות מעל שכבת השוקולד שהתייצבה במקרר. עם גב של כפית אפשר לייצר שפיצים לקישוט. מיטיבי לכת בשלב הזה יוציאו את הברנר וישרפו בעדינות את השפיצים. מחזירים למקרר להתייצבות כשעה.
חותכים לריבועים ומגישים.
שנצא מהבית בקרוב, אמן.