עוגיות לימון של חג המולד

חור בצרפת, בחוץ גשם סערה. בפנים האח דולקת. מעילי הגשם והנעליים מתייבשים על שרפרפים אל מולה, אחרי מסע ארוך.

השיחות ברומו של חג: מה להכין ליד הצדפות בארוחת החג, יין לבן או יין אדום. נכין עוגה או פטיפורים? יש מספיק גבינות??? מתי ניסע לראות את הסבתא, והאם הדודים מרחוק יבואו אלינו או שזה התור שלנו לסוע אליהם.

מתנות נארזות בעטיפות בצבעי ירוק ואדום, נקשרות בסרט ומונחות מתחת לעץ. בובות של איילים ופתיתי שלג מנייר מקשטים את החלונות. שמלות נלבשות, עניבות מעונבות ונעלים ננעלות גם בתוך הבית, כדי להרגיש חג. ענפים יבשים ונרות מונחים על מפה אדומה והשמפניה נמזגת לכוסות הגבוהות.

קמים מאוחר, השמש זורחת בין שמונה לתשע. קפה. ילדים מטביעים עוגיות בציפוי לבן, מפזרים סוכריות ומפזמים:

זה לילה חג מולד יפה / השלג פורש את מעילו הלבן /
ומביט מן השמיים אל ברכי ילדים קטנים /
לפני שאתם עוצמים את העיניים / שאו תפילה אחרונה
סנטה קטן שלי / כשתרד מהשמיים / עם צעצועים באלפים
אל תשכח את הגרב שלי /
אבל לפני שתצא כסה את עצמך היטב /
בחוץ יהיה לך קר כל כך /
זה קצת גם בגללי

עוגיות לימון חג המולד

עוגיות עם טעם עדין של לימון, נימוחות ורכות עם ציפוי לבן שביר. מושלמות כהפעלה לילדים, מושלמות עם תה.
מה צריך

לבצק:
3 צהובים של ביצה
250 חמאה רכה
500 גרם קמח
200 גרם סוכר
גרידה משני לימונים
כף חלב

לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
1 לבן של ביצה
מיץ מחצי לימון

אפשר: סוכריות
איך להכין

מחממים תנור ל – 200 מעלות.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים והחמאה עד שהתערובת מבהירה.

מוסיפים את הסוכר עד שנטמע לחלוטין ולאחר מכן את הקמח ואת גרידת הלימון. אם הבצק נשאר פירורי, מוסיפים כף חלב עד שהוא מתגבש יותר למרקם של חול רטוב. בשלב הזה עוברים לגבש את הבצק בידיים לכדור.

השוס! הבצק לא צריך זמן מקרר ואפשר לקרוץ ממנו עוגיות ישר. מרדדים אותו לעובי סנטימטר (שזה בערך כפול ממה שבדרך כלל מרדדים עוגיות).

אופים 8-10 דקות. רצוי להוציא שניה לפני שהקצוות משחימים. זו כמובן שניה שקשה לזהות, אז אפשר שזו תהיה הנגלה השניה. אלו עוגיות שאמורות להיות נימוחות ולא ביסקוויטים קראנצ'יים.

בזמן שהעוגיות מתקררות מכינים את הציפוי. בקערה טורפים חלבון, אבקת סוכר ומיץ מחצי לימון. מטביעים צד אחד של העוגיות בציפוי עד אמצע הרוחב שלהן.

אם מקשטים בסוכריות אז תוך כמה דקות מרגע הציפוי. שמים להתייבש לכמה שעות בצד.

לא להתפתות לארוז או לשים בקופסא ולערום את העוגיות כי למרות שהציפוי נראה יבש הוא לא לגמרי יבש.

.

חורף שמח.

המקור:

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, חו"ל, עוגיות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s