זכרונות מחופשת קיץ בכפר

השבוע בישר חצי כוס מלאה בתום שיחת סקייפ טרנס מדיטראנית שבועית שאמא שלו מתכננת למכור את ביתה בקצה העולם מערבה צרפתה בואך חבל בריטני. כבר שנים שאני מלגלגת על החור שממנו הוא הגיח, שם בארץ חמישים גוונים של אפור וגשום (גם בקיץ!). שנים אני גם מתלוננת על זה שכל קיץ אנחנו נוסעים לשם, וכמה חסר לנו לגלות מקומות חדשים ולטייל כמו פעם כשרק הכרנו ולא היו לנו שבועיים חופש בשנה, שני ילדים ומשרות מלאות מסטריסות. אבל עכשיו אני עצובה. כי זה הפך להיות גם הבית שלי. והוא כל כך נפלא.

גדלתי בבניין דירות תל אביבי טיפוסי, והמקסימום טבע שחוויתי כילדה הוא שדה הקוצים בשיח מוניס והשלולית במגרש החול מאחורי הסופרפארם, המתקרא היום בפי כל "קניון רמת אביב". הילדים שלי גדלים בקופסת גפרורים יריקה מאלנבי וחושבים שפיח אוטובוסים זה אוויר. אבל שבועיים בשנה הם זוכים לטעום מהילדות של אביהם. בבית גדול מבודד מכל ציביליזציה ובו גרם מדרגות מסובב ללא מעקה (התקף לב לכל אמא עירונית), מרחבים ארוכים של דשא בחצר, מטעי תפוחים ושזיפים ופטל בר מסביב ובאופק האוקיינוס האטלנטי האינסופי, קרקורי שחפים ומפרשים לבנים. נו, כן, וגם גשם (וסבתא אחת שבארונה שומרת מעילי גשם ומגפיים ישנים בכל המידות לארבעת נכדיה בכל שלבי הגידול שלהם).

ובזמן שהם רצים אחרי תרנגולות, אני מתענגת על ספרי הבישול והמטבח המושלם שלה, כזה עם "אי" של גדולים, מוצף באור אוקיינוסים וצופה אל הגדר הירוקה החיה והמטעים מסביב. ושם אנחנו מכינות ביחד עוגות פרי עם השזיפים שקטפנו בעץ שבחצר. איך אתגעגע.

טארט אמנדין שזיפים

טארט אמנדין הוא טארט קלאסי בקונדיטוריה צרפתית. המוכר והקלאסי מכולם הוא טארט עם קרם שקדים ואגסים. פה בגרסה קיצית וחמוצה יותר, עם שזיפים. הבצק הוא פשוט, דומה במרקמו לבצק פריך, ומאחר שאינו ממותק יכול לשמש בכיף גם לקישים ופשטידות.

מה צריך?

לבצק ( Pate Brisee)

330 גרם קמח
160 גרם חמאה
קורט מלח
1-3 כפות מים

למילוי:

100 גרם חמאה מומסת
6-15 שזיפים (תלוי בגודל)
100 גרם שקדים טחונים
5 ביצים
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר חום בהיר

הבצק

בקערה גדולה שמים את הקמח ומלח. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות

מפוררים בידיים עד שיש מרקם של גושים קטנים, כמו קוסקוס עבה במיוחד

מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד בידיים עד שנוצר גוש בצק. אם צריך מוסיפים עוד מים אבל כל פעם קצת שהבצק לא יהפוך לדביק מדי. מעבירים למקרר לעשרים דקות לפחות.


מרדדים את הבצק לגודל של תבנית פאי סטנדרטית (26-24 ס"מ), מחוררים קלות עם מזלג. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים אפייה עיוורת: על הבצק מניחים שכבה כפולה של ניילון נצמד עבה או נייר אפייה. מעליו שמים קטניות יבשות (שעועית, אורז) עד לגובה שולי הבצק. אופים כרבע שעה, מוציאים את הקטניות והנייר ואופים עוד חמש דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערה גדולה טורפים שקדים טחונים, ביצים, שמנת מתוקה, חמאה מומסת וסוכר עד שהבלילה אחידה

יוצקים על בצק הטארט המצונן

חותכים את השזיפים לשניים ומוציאים את הגרעינים.

מניחים את השזיפים במעגלים ומטביעים אותם קלות בבלילה עם החלק החתוך כלפי מטה

מפזרים מעט סוכר חום למעלה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך 25 דקות עד שהטארט מזהיב.

הצעת הגשה צרפתית: קרם פרש ופטל בר מהשיח שליד הבית. בהיעדר בית בכפר צרפתי, שמנת חמוצה או גלידה וניל יעשו יופי את העבודה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, עוגות, פירות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s