העוגיות של פבריס

חצי-כוס-מלאה החליט שגזלתי ממנו את חדוות האפייה. מסתבר שפעם מזמן לפני שהכרנו הוא היה קונדיטור בסתר ואף אחד לא ידע. מאז תפסתי בעלות על גזרת הקינוחים שהתקבעה יותר ויותר עם הזמן ועם האתגר החדש להעלות פוסטים לבלוג.

מפה לשם לפני חודש הודיע שהוא חוזר לאפות. שלף מהארון את תנ"ך הקינוחים הצרפתי שלנו (של Larousse) ומתוך מאות מתכונים בחר ללא ספק את המתכון הכי סתמי, הכי לא סקסי, הכי פחות אטרקטיבי. כמו כן לא פוטוגני בעליל.

אבל לעוגיות קוראים גאלט ברטון על שם החור בצרפת שבו הוא גדל ועל כן היה ברור לו שהוא חייב להכין אותן.

מה אני אגיד לכם.
מדובר בעוגיות החמאה הכי טובות שאכלתי בחיים.
לוקח נטו חמש דקות להכין אותן.
על לא דבר.

עוגיות החמאה של פבריס (או: גאלט ברטון)

מה צריך?

130 גרם חמאה מלוחה (אם לא משיגים מלוחה מוסיפים קורט מלח. עדיף פלור דה סל או מלח ים אטלנטי ואם אין אז רגיל)
135 גרם (כוס ושליש) סוכר
1 צהוב של ביצה
230 גרם (כוס ושני שליש) קמח
1 שקית אבקת אפייה

איך עושים?

החמאה חייבת להיות רכה. הדרך הכי טובה היא להשאיר אותה מחוץ למקרר כמה זמן, אבל אז צריך לתכנן מראש וזה לא תמיד המצב כשרוצים עוגיות לא כל שכן כשיש להן זמן מנוחה במקרר. לחמם במיקרו זו לא אופציה כי היא תימס. הדרך הכי מוצלחת לרכך חמאה מהר היא לחתוך אותה לקוביות, לשים כוס זכוכית גדולה עם מים במיקרו למשך כדקה, לשפוך את המים ואז להפוך את הכוס הריקה מעל קוביות החמאה. האדים ירככו אותה מהר.

כשהחמאה רכה מוסיפים אותה לקערה יחד עם הסוכר והצהוב של הביצה וטורפים עם מטרפה עד שמתאחד.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד שנוצר בצק. מעבירים אותו לנייר אפייה ומאחדים לכדי נקניק ארוך. כשיש צורה לא מושלמת של נקניק אפשר לקחת סרגל או ספר ולהדק את הנקניק בתוך נייר האפייה. זה יהפוך אותו למושלם. הגליל בערך בעובי של 3 ס"מ.

עכשיו החלק המבאס כי מקרר לפחות לשעה. אחרי הקירור מוציאים ופורסים לעוגיות בעובי של חצי ס"מ.

מסדרים על נייר אפייה ואופים 10 דקות ב – 200 מעלות. שימו לב, אם התנור חזק מאוד לאפות בחום נמוך יותר. העוגיות לא אמורות להזהיב מאוד, אולי ממש בקטנה בצדדים. הן מתייצבות לגמרי אחרי שמוציאים אותן מהתנור. ממליצה לעשות נגלה קטנה ראשונה לבדוק את התנור שלכם.

נותנים בקופסא למישהו שאוהבים (כי קלוריות).

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על העוגיות של פבריס

  1. לירי הגיב:

    עוגיות חמאה זה נפלא, תודה!
    דרך אגב 135 גרם סוכר זה כוס ושליש?…
    שבת שלום❤️

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s