הירוק היום ירוק מאוד

כשהייתי צעירה (אני כבר מספיק גדולה כדי לכתוב כזה דבר) הייתי קורבן אופנה. בכל עונה קניתי את הפריט-חובה התורן. באייטיז לבשתי בוקסרים של בנים עם טישרט מודפסות לביצפר, בניינטיז גזרתי חולצות וענדתי שרשראות קולר מקטיפה (היא חזרה. הו, האימה!). אחר כך הגיעו המכנסיים המתרחבים, והסקיני, וחצאיות האיי. פרחי האוברסיייז של סקס והעיר, והסמרטוטים בצבעי המונוכרום של שנות העשרים בפיק אפ ברים בתל אביב. אי שם בין הבריחה שלי לאשרמים בהודו וההתמסרות המתבקשת לשרוואל אלאדין, לבין הריונות וילדים ו"טרינינג ויתרתי", מאסתי במעודכנות אופנתית ואימצתי מדים על-זמניים (שחור-לבן-חולצות פסים).

אבל מה שנכון לבגדים לא תמיד נכון לאוכל ולכן נכנעתי לטרנד המאצ'ה, אבקת התה הירוק היפני שמככבת בכל בלוג אוכל, מרוחה על כל הפינטרסט ואם להאמין לשמועות כבר החליפה את הקפוצ'ינו בניו יורק. ראו הוזהרתם, מדובר בטעם נרכש. אבל מיוחד מאוד, עדין ו – ובכן, ירוק.

לאופים הנועזים.

פיננסייר מאצ'ה

פיננסייר היא עוגיה צרפתית קלאסית שמשלבת שקדים טחונים, חלבונים, קמח וחמאה אגוזית (beurre noissette, חמאה רגילה שבושלה עד השחמה). פה בגרסה הטרנדית הירוקה, פריז פינת טוקיו.

מה צריך?

3 חלבונים
100 גרם אבקת סוכר
25 גרם קמח
40 גרם שקדים טחונים
כפית מאצ'ה (2.5 גרם)
75 גרם חמאה
קורט פלור דה סל/מלח אטלנטי (אופציונלי)
שומשום (אופציונלי)

מערבבים את החומרים היבשים בקערה: שקדים, אבקת סוכר, מלח, קמח, מאצ'ה.

טורפים פנימה את החלבונים (לא מקציפים, רק מערבבים עד שיש בלילה אחידה)

מחממים את החמאה בסיר קטן עד שהיא מזהיבה. על אש קטנה ותוך ערבוב מדי פעם כדי שלא תישרף. לוקח בין 5-10 דקות, תלוי בסיר ובאש.

מוסיפים את החמאה לבלילה ומערבבים.

בינתיים קולים את השומשום על מחבת בלי כלום עד שיש ריח מהמם והם מעט זהובים.

ממלאים תבניות פיננסייר. אבל ממלאים עד הסוף, לא כמו בתמונה (אין במתכון אבקת אפייה אז הן לא מתרוממות מאוד. אלו שבתמונה פה יצאו דקיקות מדי). מפזרים שומשום למעלה.

אופים ב 180 מעלות 15-20 דקות עד שמזהיב בצדדים.

 

זה המקום להתנצל על פגרת הקיץ (לה אחראי בין היתר פורץ הדירות וגנב המצלמות, ארור יהיה).

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s