תעירו אותי כשנגמר

אז תכננתי להכין פוסט לפורים עם הוראות להכנת תחפושת אולף-איש-שלג שעשיתי לקטן על פי דרישת אחותו הגדולה, אלזה (מי אני? מה קרה לחיים שלי? לעקרונות? לפמיניזם? להליכה נגד הזרם?).

ואז תכננתי גם להכין רעיונות למשלוחי מנות, ומתכונים לפסח וגם להתחיל עם עוגות גבינה כי מחרתיים שבועות. ובכלל, יש את המתכון ההוא שסימנתי עם השכבות של המרנג והשוקולד והאגסים, ומזמן לא הכנתי מקרונים, ומה עם השרלוט והפרזייה ועוד שניה כבר אין תותים ואין זמן.

אז תכננתי.

וכידוע, החיים זה מה שקורה בזמן שאני מתכננת תכניות. ולחיים שלי יש עכשיו תכנית לאתגר אותי בכל החזיתות.

ובין הילדים החולים ואלו שמסרבים להסתגל לגנים (עברה חצי שנה מתוק של אמא, די),
הדירה שמאיימת לעבור תמ"א, החמישה קילו עודף שלא יורדים, האוטובוס המשתרך מדי בוקר לעבודה, וזה שזוחל כשממהרים לגן אחר כך, והסמינריונים שלא יכתבו את עצמם, וגם וגם וגם וגם.

סאמסינג'ס גט טו גיב.

אינאף איז אינאף.

אר יו טוקינג טו מי?

טייק מי טו בד אור לוז מי פוראבר.

אני יכולה להמשיך עם זה פוראבר.

אז אני אפסיק כאן ורק אניח פה את המתכון של מרת'ה סטיוארט לעוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים, כי, ובכן, סדרי עדיפויות.

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים

המתכון המקורי מספר העוגיות של מרת'ה סטיוארט (תודה אמא). השמטתי ממנו את הבוטנים, החלפתי את חמאת הבוטנים הממותקת בטבעית והתאמתי כמויות כי אני פחות אוהבת חתיכות אגוזים בעוגיות שלי אבל מי שכן מוזמן להוסיף.

מה צריך

2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר לבן
כוס דחוסה סוכר חום
כפית סודה לשתייה
כפית מלח
חצי כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל
165 גרם חמאה
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וחמאת בוטנים במהירות בינונית עד שנוצר קרם אחיד, כשתי דקות.

מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבלים עוד 2 דקות.

מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל ומערבלים עד שנטמעות בתערובת.

מוסיפים בהדרגה את היבשים (קמח, קינמון, מלח ואבקת אפייה) ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד (הוא צריך להיות דביק, לא כדור).

מערבבים פנימה את כל השוקולד צ'יפס (במיקסר או עם מרית).

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות ועדיף יותר (כך יהיה קל יותר לעבוד איתו).

יוצרים כדורים בגודל עגבנית שרי ומרווחים בתבנית אפייה. אופים בחום של 180 מעלות במשך 13 דקות.

שומרים בקופסא אטומה. מקציבים אחת ליום אבל אוכלים את כל הקופסא.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על תעירו אותי כשנגמר

  1. שחר הגיב:

    המתכון הגיע בזמן!
    יש לי רק חמאת בוטנים ממותקת… אז להפחית מהסוכר?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s