If the rain comes

 

img_8133

כן, אני יודעת שתפוחים יש כל השנה.

אבל עוגת תפוחים בחושה עם תפוחים מקורמלים שיצאה הרגע מהתנור היא לגמרי של החורף.

שמסרב משום מה ללכת השנה.

לך כבר חורף. ביוש לך.

והעוגה הזאת לגיטימית כמו התכרבלות בפוך, צפיית בינג' והשתבללות מהעולם החיצון.

מנחמת כשצריך, ברגעים של תחתית.

מרימה כמו חיבוק טוב מחבר אוהב שלא ראית מזמן, כזה שמתגעגעים אליו נורא אבל ישר מרגישים בבית כשנפגשים.

היא לא אגבית כמו עוגה בחושה ליד הקפה, אבל גם לא מתוחכמת ומסובכת מדי להכנה.

הצעת הגשה: עם העונה הראשונה של This is us (כי TeamJess# פוראבר. ואם כבר, אז בינג' של גילמור מהתחלה. רק אומרת)

וגם תה קינמון, קצפת וכפית.

על לא דבר.

עוגת תפוחים מקורמלים

img_8149

מה צריך?

2 ביצים + 2 חלבונים (לבן)
125 גרם חמאה רכה
125 גרם (2/3 כוס) סוכר
מיץ מחצי לימון
200 גרם (כוס וחצי) קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח

5 תפוחים
60 גרם (שליש כוס) סוכר

img_7941

הוראות הכנה 

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביצים (השתיים השלמות), קמח, סוכר (125 גרם), חמאה, מיץ לימון ואבקת אפייה ומלח עד שנוצר בצק דביק יחסית.

img_7977

מנקים את קערת המיקסר היטב, מחליפים לוו הקצפה ומקציפים את החלבונים (אפשר גם להתחיל עם ההקצפה, זה לא משנה).

מאחדים את הבצק עם קצף החלבונים בעזרת מרית. בהתחלה זה ירגיש מוזר ולא אפשרי אבל בסוף תתקבל בלילה עדינה.

img_8013

img_8018

img_8041

מעבירים את הבלילה לתבנית (השתמשתי בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 אבל אפשר גם במלבנית ולא חייבים תבנית מתפרקת).

img_8038

מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחוצים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כמו מניפה.

img_8068

מפזרים את הסוכר (60 הגרם הנותרים) על התפוחים.

img_8080

מסדרים את התפוחים על גבי הבלילה ומשקיעים אותם מעט פנימה. אם נשאר סוכר אפשר לפזר אותו בתוך החריצים של פרוסות התפוחים.

img_8095

אופים בחום בינוני כ-  40-50 דקות עד שהסוכר מתקרמל, והעוגה והתפוחים מקבלים גוון מוזהב.

img_8096

יאם.

img_8138

והנה הרפרנס מהכותרת:

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על If the rain comes

  1. Shira Shofty הגיב:

    [image1.JPG]שלט בהפגנה לפני כשבועיים

    נשלח מה-iPhone של שירה

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אפשר במקום ביצים -רסק תפוחי עץ; מי חומוס ועוד אפשרויות ..חבל לזהם את העוגה בביצה ולגרוס אפרוחים חיים בשביל ביצה. וגם יוצא יותר נימוח ועסיסי. מוזמנת לנסות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s