Fire and Rain

 

img_7491

האירועים האחרונים הטרידו את מנוחתי. מה הייתי רצה להציל אם הבית שלי היה עולה בלהבות?

את היומנים שכתבתי בהודו.
את המחברת שכתבנו יחד, חצי-כוס-מלאה ואני, בטיול ההתאהבות שלנו באירופה.
את קופסת המכתבים והתמונות מפעם שאני שומרת כבר עשרים שנה.
את הבובה שלוסי הכי אוהבת.

ואולי אין זמן, וצריך לחשוב מהר?
רצה לארון, שולפת את הטרנץ' המדויק מהגאפ. אולי גם את השמלה השחורה הקטנה. והשמלה המושלמת מזארה שאולי עוד תעלה עליי יום אחד?
את השעון של סבתא ואת השרשרת שקיבלתי מההורים ביומולדת שלושים.
את האלבום הלבן במהדורת הויניל המחודשת. ואבי רואד, גם.

מה היית רץ להציל, אני שואלת אותו.
כלום, הוא עונה. אין לי משהו שאי אפשר להחליף.
ובכל זאת. אני מתעקשת.
פסל מיניאטורי, המזכרת היחידה שנושא מאביו.
ואת המצלמה, הוא מוסיף.

אני קשורה לחפצים. לדירה הקטנה למידותינו שאני נאחזת בה. לזכרונות. הוא חי בהווה.
אינתיפדת הצתות. אינתיפדת עננים. אינתיפדת דונלד טראמפ. ולאונרד כהן.

חורף 2016, הבנו. אתה יכול ללכת. אני הולכת לשרוף קצת סוכר.

img_7458

קרם ברולה קלאסי

יותר קל ממה שחושבים, אבל צריך מבער.

img_7173

מה צריך

מקל וניל
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 צהובים של ביצה
80 גרם סוכר
כחצי כוס סוכר חום בהיר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל – 100 מעלות. חוצים מקל וניל לאורכו ובעזרת גב של סכין מגרדים את הגרעינים

img_7185

מוסיפים את הגרעינים עם המקל המרוקן לתוך סיר עם החלב והשמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה

befunky-collage

בקערה נפרדת טורפים חלמונים וסוכר

befunky-collage

כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת לקערת הביצים סוכר וטורפים מהר. מוסיפים עוד מהשמנת וחוזרים על הפעולה. אח"כ מוזגים הכל וטורפים.

befunky-collage

מעבירים את התערובת לכלים אישיים שיכולים להיכנס לתנור. את הכלים מניחים בתבנית עמוקה ומוסיפים לה מים כדי ליצור סביבה של אדים בתנור

befunky-collage

אופים כשעה עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז.


img_7357
 מצננים במקרר לפחות 4 שעות ועדיף לילה.
מפזרים על כל קרם סוכר חום בהיר, בשכבה לא עבה אבל שתכסה את כל פני השטח

img_7370

שורפים עם מבער: לא מהר מדי כי זה לא יהיה מספיק מקורמל ומתפצפץ אבל לא לאט מדי כי אז הקרם למטה יתחמם ולא יהיה את הניגוד המהמם חם קר. סורי, מניסיוני לא עובד ללא מבער וכל חלופות ההשחמה בתנור לא עובדות אותו דבר. אבל זה שווה את ההשקעה!

הכנו סרטון! הופה!

befunky-collage

בונוס:

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוקים אחרים, קינוחים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s