האמנם עוד יבואו ימים בסליחה ובחסד

 

img_6719

חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה. חמש וחצי בבוקר, מקלחות להתלבש לצחצח שיניים להכין תיקי אוכל ובגדים להחלפה לזרוק על עצמי משהו שלא ייראה יותר מדי כמו פיג'מה ולקוות שלא ישימו לב ששכחתי להוריד שערות ברגליים או כמה שחורים העיגולים שיש לי מתחת לעיניים. עשר דקות שהופכות לחצי שעה הליכה לגן של הגדולה. חמישים פעמים בדקה של "נו!!!", "בואי כבר!!!", "אבל אני מאחרת לעבודה", ו"אין לנו זמן לספור את כל עמודי החניה מהים עד גן מאיר!!!!". עוד רבע שעה ללב שוק הכרמל, עוד ילד נמסר לידיים שהן לא שלי והספירה לאחור מתחילה. האם ומתי אקבל את הטלפון לחזור ומאיזה גן הפעם יבשרו על תינוק חולה או ילדה שמסרבת להירגע. עוד חמישים דקות של אוטובוס כולל הפקק של הרכבת הקלה.
זמן מפקיחת העיניים עד שלוק ראשון של קפה: שלוש וחצי שעות. אם זה לא היה כל כך מביך הייתי יושבת במשרד בתשע בבוקר עם שניצל בגט כי טכנית זה ממש לא בוקר. 

לרוץ לרוץ לרוץ להספיק להספיק להספיק. הבית כמזבלה, החיים כמרקחה. משימות בהדחקה: אלף. חברים שלא דיברתי איתם כבר שנה: מי סופר. עבודות לסיום התואר: ארבע. הפעם האחרונה שראיתי סדרה טובה בטלוויזיה: מתישהוא כשירד גשם. מה אני עושה עם החיים שלי? לאן ממשיכים מכאן? האם לנצח נגור בדירת שני חדרים עם תקרה מתקלפת? לא לא לא, מפציר קול ההיגיון בתוך הראש שלי. את לא יכולה לחשוב על זה עכשיו. את צריכה לייצב את הטיטאניק קודם. טוב קטנה, תאכלי ארוחת ערב מול סרט מצויר רק תפסיקי לילל כבר. לא קטן, אתה לא יכול לאכול לאחות שלך את השיער. להאכיל לקלח פיג'מה חיתול לספר ללטף לשיר ועוד חיבוק ועוד סיפור ועוד נשיקה.

זהו, שינה. חצי נחמה, חצי נשימה. אנחת רווחה. אני המנצחת הגדולה של הישרדות-החיים-בישראל-עם-שני-ילדים, קח אותי גיא זוארץ. לילה טוב ילדים שלי, לילה טוב דוד הליקופטר. אמא הולכת עכשיו לעשות משהו קטן בשביל השפיות שלה ולהכין טארט טאטן.

טארט טאטן קיצורי דרך

במשך שנים שמרתי נאמנות לטארט טאטן של אורנה ואלה. אבל לאור תיאור נסיבות חיי שלעיל, הנחתי בצד את הפרפקציוניזם לטובת הפרגמטיזם. גיליתי אותו בתנ"ך של פטיסרי צרפתי. טארט טאטן שלא מצריך להכין קרמל מראש! ויוצא טעים גם עם תפוחים צהובים מצ'וקמקים שחיכו יותר מדי זמן על השיש! הו, טאטן לעסוקים, לעצלנים, לאימהות, למתפשרים!

img_6643

מה צריך 

לבצק:
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
* בעוונותי ניסיתי לקצר דרך אפילו יותר ולהכין עם בצק עלים קנוי. אני פחות אוהבת את התוצאה אבל אם משקיעים באחד איכותי על בסיס חמאה אז זה יוצא סבבה לגמרי (תל אביבים: מוכרים כזה ב"לה מולאן" בבוגרשוב פינת טשרניחובסקי).

לתפוחים:
6-8 תפוחים, תלוי בגודל (כ- 1 ק"ג)
75 גרם חמאה
100 גרם סוכר

להגשה: גלידה וניל / קרם פרש

img_6601

מכינים את הבצק. בצרפתית הוא נקרא pate brise ומשמש גם למאפים מלוחים כי אין בו הרבה סוכר. זה מאזן קצת את התפוחים המקורמלים.

מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח עם קוביות החמאה בידיים עד שנוצר כדור.

befunky-collage

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.

משמנים עם החמאה סיר שיכול להיכנס לתנור (בלי ידיות פלסטיק וכו') או בתבנית שעמידה בלהבת כיריים. מפזרים באופן שווה את הסוכר מעל ושומרים את מה שנשאר מהחמאה

befunky-collage

מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים (הכי מהר לחתוך ארבע פעמים מסביב לליבה)

befunky-collage

מסדרים את הפלחים מעל הסוכר כשהצד החתוך כלפי מעלה. אני מתחילה מאחד שחתוך לחצי באמצע, מסדרת מסביבו מעגל של רבעים ואת מה שנשאר פורסת לפרוסות דקות ומשלימה בחורים או במעגל חיצוני נוסף. את שאריות החמאה מפזרים למעלה.

befunky-collage

מבשלים על להבה בינונית במשך כעשר דקות עד שנוצר קרמל. כדאי להשגיח מקרוב ולוודא שלא נשרף (לפי הריח), אפשר להזיז בכף עץ את התפוחים ולראות אם כבר יש קרמל חום. ברגע שנוצר קרמל, להסיר מהאש.

img_6707

מרדדים את הבצק לעיגול בגודל של המחבת או התבנית ומניחים למעלה. מעבירים לתנור ל – 30 דקות בחום של 180 מעלות

img_6715

הופכים בעדינות על צלחת הגשה, ומסדרים תפוחים סוררים שזזו ממקומם בעת ההפיכה

img_6754

befunky-collage

שנה טובה, רגועה ומלאה בתפוחים מקורמלים.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, טארט, פירות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s