ילדים זה שמחה. וגם קרמל מלוח.

IMG_5076

כשיש לך מיליון דברים לעשות, ואת בוחרת לאפות.

כשאת קמה בשש בבוקר עם תינוק רעב, והולכת לישון בחצות עם ילדה סרבנית שינה מצפונית. כשבין לבין את מכבסת תולה מבשלת מנקה מרסקת קישואים ומטגנת שניצלים, ומרדימה ומאכילה ושוב מרדימה ושוב מאכילה. כשיציאה לגן מאיר היא מבצע לוגיסטי שלא נופל מנסיעה משפחתית לחו"ל. כשאת מניקה ודוחפת נדנדה במקביל והראש כבר עושה רשימת מטלות למחר.

כשהמדים שלך זה טייץ שחור וטישרט מוכתמת ושיער אסוף ברישול ואת תיק האיפור כבר הכנסת עמוק לתוך המגירה ואין לך מושג איפה עקבי הניוד של שני בר מסתתרות בארון. כשאת מתקשה לזכור איך זה לקום בבוקר ולהתארגן לעבודה, לאסוף בדרך קפה וגם לשתות אותו ולדבר על דברים שלא קשורים להתפתחות תינוקות או לשיבוצים בגנים עירוניים. כשלפני השינה את נזכרת בחופשה ההיא בסיני, ואיך זה הרגיש להיות לבד בהודו, או להיות בתוך סקיני ג'ינס או עם כוס אלכוהולית ביד או סמים קלים או הכל ביחד.

כשהם סוף סוף משנ"צים בו זמנית ואת פשוט חייבת לעשות משהו בשביל עצמך, ולמרות שהדבר המתבקש הוא שעות שינה את מתחילה להמיס סוכר ולהכין קרמל וממלאת טארטלטים של בצק פריך ומפזרת עליהם את המלח היוקרתי שנשאר מהביקור האחרון בצרפת. ואז שותה עוד קפה ונושמת עמוק והולכת להרכיב עוד פאזל.

טארטלט קרמל פלור דה סל

המתכון משתתף באתגר החודשי של אתר מנטקה, ממליצה מאוד להיכנס כאן  לשלל מתכוני קרמל ובלוגים הורסים שחייבים להכיר.

* הטארטלטים האלה אולי לא נראים כמו קונדיטוריה עלית אבל תאמינו לי כשאני אומרת שקרמל מלוח זה החיים. אפשר ליפייף אותם נגיד עם זילופי מרנג או קצפת אבל הם די מתוקים ונראה לי שזה יהיה יותר מדי. לפעמים לס איז מור וכו'.

** פלור דה סל זה מלח מיוחד ויקר שאפשר להשיג בחנויות טבע ואני קונה פעם בשנה בצרפת והוא עדין מאוד, אבל אפשר להשתמש גם במלח גס אטלנטי.

*** המתכון מהתנ"ך של לארוס פטיסרי עם כמה שינויים וקיצורי דרך שלי ומניב כ – 10 טארטלטים.

מה צריך

בצק פריך. למשל זה (כי מתכון מנצח לא מחליפים!)
לבצק:
1/2 כוס / 125 גרם סוכר
2 כוסות / 250 גרם קמח
1 ביצה
125 גרם / 3/4 חבילה גדולה חמאה
קצת קמח לרידוד

למלית:
120 גרם סוכר
150 מ"ל שמנת מתוקה
45 גרם חמאה רכה
1/2 כפית פלור דה סל
2 ביצים

הכנה

הבצק

טורפים ביצה וסוכר עד שהתערובת מבהירה מעט. מוסיפים קמח וממשיכים לטרוף. מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומערבבים עם הידיים עד שלא נותרים עוד גושי חמאה והבצק מתגבש. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות. תמונות שלבים והסברים מפורטים כאן. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים לתבניות טארטלטים. מחוררים במזלג ושומרים במקרר בינתיים.

המלית

מכינים קרמל: בסיר או מחבת רחבה עם תחתית עבה על אש בינונית ממיסים קרמל. לא מערבבים עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום בינוני (בהיר מדי = מתוק מדי, כהה מדי = שרוף ומר)

IMG_4965

במקביל להכנת הקרמל מחממים את השמנת המתוקה ואת המלח בסיר קטן עד סף רתיחה. כשהקרמל מוכן שופכים (בזהירות!) את השמנת לתוך הקרמל ומערבבים (בזהירות!) שתיים שלוש דקות על אש נמוכה עד שגושי הסוכר כולם נמסו. מורידים מהאש.

BeFunky Collage

מוסיפים את החמאה והביצים פנימה וטורפים

BeFunky Collage

יוצקים את המלית לתוך הטארטלטים ואופים ב – 180 מעלות כ- 10-15 דקות. זורים מעט פלור דה סל למעלה ומצננים לגמרי לפני הגשה.

BeFunky Collage

ז'ה טם קרמל מלוח.

IMG_5080

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, עוגות, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s