For the times they are changing

IMG_2382

אני לא אוהבת שינויים. לא מתלהבת מהתחלות חדשות. לא מבינה בשביל מה זה טוב. למה אי אפשר פשוט שדברים יישארו כמו שהם וזהו.

שהקיץ לא ייגמר אף פעם. שלא נצטרך לעבור דירה. שחצי-כוס-מלאה לא יהיה חייב להתחיל עבודה חדשה. שאנשים יפסיקו לעזוב. שאני לא אצטרך לעזוב. שאף אחד לא יסע לשום מקום אף פעם.
שיישאר בבטן עוד חודש חודשיים. עוד טיפה, מבטיחה שאפסיק להתלונן שכואב לי בגב. שתמיד יהיו דובדבנים בשוק.

זה מצחיק, כי עשיתי קריירה מלנסות להביא לשינוי. כי כל הפעמים בחיים שהצלחתי להתגבר על הפחד משינויים זה תמיד הביא דברים טובים וחדשים ומרגשים. אז למה למה למה רגע לפני אני תמיד מחפשת את כפתור המילוט וחופרת בור במיטה ומתכסה בפוך.

והכי נורא, זה שהעברתי את זה הלאה. השבוע בכתה הקטנה לפני השינה. בכי עמוק כזה, מהנשמה.
מה קרה יפה שלי?
עיניים גדולות ואמיתיות ועצובות הסתכלו אליי.

אמא, אני לא רוצה לגדול.

מתוקה אחת. גם אני לא.

IMG_2392

קראמבל אוכמניות

לזכותי ייאמר, שלצד חרדות הקיום הורשתי לילדה גם את חדוות האפייה. את המתכון הזה הכנו יחד כבר חמש פעמים בשבועות האחרונים (למעשה, היא הכינה ואני צילמתי). מאז שהתחלתי ללמוד אני תרה אחרי מתכונים זריזים במיוחד ואת זה מצאתי בספר הקונדיטוריה הענקי של לארוס שרכשתי לי בקיץ בצרפת. במקסימום חמש דקות עבודה, עוד עשרים בתנור והפלא הטעים הזה ליד הקפה.

מה צריך

120 גרם (כוס פחות 2 כפות שטוחות) קמח
60 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר
80 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
3 כפות דבש
300 גרם אוכמניות קפואות או טריות (החבילות הקפואות באות בדרך כלל באריזות של 300 גרם)

(*הערת אזהרה: ניסיתי להכין גם עם דומדמניות שחורות כשלא מצאתי אוכמניות בסופר והניסיון הזה כשל)

IMG_2102 IMG_2279

הכנה

הקראמבל:
בקערה או על גבי משטח עבודה (הכי נוח זה על נייר אפיה) מערבבים קמח וסוכר. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עם האצבעות. כמו בוידאו הזה. 

BeFunky Collage

מוסיפים את הוניל וממשיכים לפורר עם האצבעות עד שיש מרקם של חול גס. ואז עוצרים, אחרת מתגבשים גושים של בצק וזה פחות קראמבל.

BeFunky Collage 2

בסיר קטן מחממים את הדבש במשך כדקה על אש בינונית. שופכים את האוכמניות לתבנית חסינת חום ולא מתפרקת (בערך בגודל של תבנית מרובעת 10X20. זה לא מאוד קריטי, האוכמניות יכולות להסתדר בשורה אחת דקה או להצטופף בשתיים). שופכים את הדבש על האוכמניות ומערבבים.

IMG_2289

IMG_2306

מפזרים את הקראמבל מעל האוכמניות. בתמונה פה למטה השתמשתי בדומדמניות השחורות שהגירו הרבה נוזלים ומה שקרה זה שהם בלעו את כל הקראמבל ויצאה עיסה. אז אם זה נראה נוזלי, עדיף לסנן מנוזלים ורק אז לפזר את הקראמבל. אם משתמשים באוכמניות קפואות אז עדיף או לעבוד מהר כשהן עדיין קפואות יחסית או להפשיר אותן ולסנן מנוזלים.

IMG_2257

וככה זה אמור להיראות:

IMG_2310

מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ל- 20-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.

IMG_2328

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

IMG_2347

IMG_2365

ייתכן והבלוג יוצא לחופשה קצרה, וייתכן גם שלא. עד אז:

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקטנה, עוגות, פירות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על For the times they are changing

  1. אביעם הגיב:

    בלוג חמוד לאללה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s