יסודות הטוטליטריות והאפייה הלילית

IMG_1963

מה. לעזאזל. חשבתי. לעצמי. כשחזרתי. ללמוד. מה.
יש לי כמובן המון תשובות הגיוניות.
צריך שיהיה בקורות חיים תואר שני. צריך.
הגיע הזמן להעיר את המוח המנוון אקדמית שלי מתרדמת, הוא קרא יותר מדי פנאי פלוס לאחרונה. חשוב להכין רשת ביטחון ליום שבו אגורש מהארץ בגין שמאלנות. זה מעשה אחראי.
קריירה וזה.

אבל עובר לו עשור ובחורה שוכחת מה זה להיות סטודנטית. ובחורה היא כבר לא ממש בחורה כשיש לה עבודה של גדולים וילדה שהולכת לישון בעשר ואין מספיק קפה בעולם הזה כדי לקרוא מאה עמודים באנגלית על משפט הומניטרי אחרי חצות.
מפה לשם, זה היה אך מתבקש להכין עוגיות. משהו שאפשר לנשנש עוד ועוד כי זה לא "נספר" כמו פרוסות עוגה. אבל עדיין מושחת ומתוק בטירוף ומספק נחמה טהורה ברגעים של רחמים עצמיים, להם אני נזקקת כשכל הבית ישן, ואני מתחילה עוד מאמר על זכויות אדם בחוקה האמריקאית.

בלונדיז קינמון ושוקולד לבן

כבר מלא זמן אני זוממת על הבלונדיז האלה, להן מצאתי כל מיני גרסאות ברחבי הפינטרסט. אלו מושחתות במיוחד, אפילו אחרי שקיצצתי להן את כמות הסוכר. יש להן מרקם מאוד gooey או chewy, מילים שאין להן מקבילה מספקת בעברית. הן חמאתיות, עשירות מאוד ובאופן מפתיע, טעימות אפילו עוד יותר כשהן קרות מהמקרר.
והכי חשוב: המתכון משתתף באתגר החודשי של אתר מנטקה, אם תיכנסו כאן תוכלו למצוא עוד מלא מתכונים עם קינמון וחשוב מכך – לגלות בלוגים הורסים.

אז מה צריך

IMG_1815

2 ושליש כוסות / 290 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
170 גרם חמאה רכה
1/2 כוס / 100 גרם סוכר לבן
3/4 כוס / 150 גרם סוכר חום
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
מלח
1 כוס / 180 גרם שוקולד צ'יפס לבן / מטבעות שוקולד לבן / שוקולד לבן קצוץ

2 כפיות קינמון
1/4 כוס סוכר

*תבנית מרובעת או מלבנית (נגיד 20X30 בערך) מרופדת בנייר אפיה

הכנה

במיקסר (רצוי עומד אבל גם מיקסר יד יעבוד) מעבדים במהירות בינונית את החמאה. רצוי להשתמש בוו הגיטרה אבל שלי נשבר אז בתמונות מופיע וו ההקצפה (מעניין לעניין, מישהו יודע איך משיגים חלקי חילוף למיקסר חיקוי? או לחילופין, ריטלין?!).

IMG_1827

מוסיפים את שני הסוכרים וממשיכים לעבד במהירות גבוהה. אם צריך מפסיקים מדי פעם ומערבבים עם לקקן כדי לוודא שהכל מתערבב, כולל בתחתית.

BeFunky Collage

מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ולהמשיך לעבד במהירות גבוהה

BeFunky Collage1

מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים את כל היבשים. ממשיכים רק עד שמתאחד

BeFunky Collage2

מקפלים פנימה עם לקקן את השוקולד הלבן

BeFunky Collage3

מערבבים בצלוחית את הסוכר והקינמון

IMG_1880

על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה משטחים בערך חצי מכמות התערובת. זה די דביק ולא נמרח בקלות ויוצאת שכבה דקה אבל זה בסדר. מפזרים מעליה כשני שליש מתערובת הסוכר והקינמון. אחר כך מוסיפים את המחצית השניה של התערובת ומשטחים אותה מעל השכבה הראשונה, זה בסדר אם הסוכר והקינמון מתערבבים פנימה. מפזרים את שארית הסוכר והקינמון מעל השכבה השניה.

BeFunky Collage4

מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לכחצי שעה, עד שקיסם יוצא נקי או עם פירורים לחים

IMG_1917

מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים. אפשר לפזר קצת אבקת סוכר מלמעלה בעיקר בשביל היופי (כבר יש מלא סוכר בפנים…)

IMG_1929

בגלל שהן כל כך מושחתות, אני חותכת לריבועים ממש קטנים (2-3 ס"מ)

BeFunky Collage5 IMG_1937

בהצלחה לכל הסטודנטים ובכלל 🙂

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, שוקולד, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על יסודות הטוטליטריות והאפייה הלילית

  1. נטלי הגיב:

    נראה ממש ממש טעים!

להגיב על נטלי לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s