התחלתי לעקוב אחרי טיילור סוויפט באינסטגרם. טיילור סוויפט היא זמרת פופ ויש לה הכי הרבה עוקבים בעולם. אני לא מכירה את השירים שלה, אבל למדתי מהתמונות שהיא ממש גבוהה ורזה ובלונדינית, אוהבת ללבוש בגדי תחרות של החלקה על הקרח ושיש לה שתי חתולות שלאחת מהן קוראים מרדית על שם האנטומיה של גריי. היא מרבה לסיים כיתובי תמונות ב: "and it was SO MUCH FUN". חוץ מזה שקוראים לה טיילור על שם ג'יימס טיילור ולכן היא חייבת להיות בחורה לעניין.
הזמן שאני מבלה בלילה בצפייה בחשבון האינסטוש של טיי טיי (ככה קוראות לה החברות שלה) הוא זמן שבו אני לא חושבת על ילדים שדוקרים ילדים ברחובות, על זה שהגן של הקטנה ממוקם באמצע שוק הומה אדם ועל כמה פיגועים יהיו מחר ואיפה. אתמול סוף סוף, אחרי שבוע של טיולים ברחבי הארץ כולל העיר העתיקה בירושלים, המשפחה של חצי כוס מלאה המריאה מכאן חזרה הביתה. לא שיש לי משהו נגד ביקורי המשפחה מצרפת (וגם לא נגד משלוח היינות, הגבינות והקרמים של לוקסיטן המגיע איתם) אבל הנה דאגה אחת פחות ללב.
בימים שכאלה אני מתקשה במיוחד להתבטא בבהירות. המחשבות שלי מתנגשות אחת בשניה ומתפוגגות מהר, העצבים מתוחים עד קצות והרגשות מתערפלים. אז אני סליחה ולסיכום, אני ממליצה לכולם למצוא לעצמם איזו טיילור סוויפט וגם להכין טורט אפרסקים של אמא של חצי כוס מלאה (שהרי פעם מזמן פה בבלוג לפני מתקפת החגים והסכינים הובטח מתכון נוסף מחופשת הקיץ בבריטני).
טורט אפרסקים מבית בכפר בצרפת
*תבנית עגולה סטנדרטית, אפשר מתפרקת אבל כדאי עם שוליים גבוהים יחסית (לא תבנית טארט)
מה צריך
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
200 גרם חמאה
150 גרם (1 ושליש כוס) סוכר
2 ביצים
מלח
לבפנים:
2 כפות שקדים טחונים או ביסקוויט קטן טחון
1 כף קמח
1 כף סוכר
8 אפרסקים לבנים בשלים
100 גרם (שני שליש כוס) סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 צהוב של ביצה מעורבב עם קצת חלב
הכנה – בצק פריך
מחממים תנור ל – 180 מעלות
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח טורפים את הביצים, חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
מערבבים עם הידיים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
הבפנים
מקלפים את האפרסקים, חוצים אותם, מוציאים את הגרעינים וחותכים לרבעים.
בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר (1 כף) והשקדים הטחונים / הביסקוויט הטחון. (הביסקוויט או השקדים אמורים לספוג את הנוזלים שיוצאים מהאפרסקים במהלך האפייה).
מחלקים את הבצק לשני חלקים (בערך שני שליש מול שליש). מרדדים את החלק הגדול יותר ומניחים בתבנית. משאירים שוליים של כשני סנטימטר גובה.
מפזרים על תחתית הבצק את תערובת הקמח-סוכר-שקדים/ביסקוויט
מסדרים מעליה את האפרסקים עם החלק החיצוני כלפי מעלה.
מעל האפרסקים מפזרים את שארית הסוכר (100 גרם) והסוכר וניל
מרדדים את שליש הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית ומניחים מעל. מהדקים את שולי הבצק לעיגול הבצק
מחוררים עם מזלג או קצה של סכין את הבצק מלמעלה. בצלוחית טורפים את הצהוב של הביצה עם קצת חלב, מברישים את הבצק ומפזרים מעט סוכר למעלה
מכניסים לתנור ל – 35-40 דקות, עד שהבצק משחים יפה. מגישים בטמפרטורת החדר עם גלידה וניל או קרם פרש/שמנת חמוצה או סתם כך.
*אם האפרסקים בשלים ומתוקים אפשר להפחית מכמות הסוכר שנועדה לאזן את החמיצות של הפרי, כנ"ל למי שאוהב קינוחים פחות מתוקים בדרך כלל.
בתיאבון 🙂
מה גודל התבנית. למה את קוראת סטנדרטית
אפשר עם תפוחי עץ – כמות? האם צריך לבשלם מעט לפני
אני הכנתי עם תבנית עגולה של 26 ס"מ. לא ניסיתי עם תפוחי עץ, אני משערת שעדיף לנסות לרכך אותם קצת לפני כן, בניגוד לאפרסקים בשלים. עדכני אם ניסית ואיך יצא!