בואי נימלט מן האספלט

IMG_0348

לברוח לשלושה שבועות. מהחום של אוגוסט, מהמועקה היומיומית הנלווית לקריאת חדשות, משגרת ה – לקום בבוקר מאוחר מדי להעיר להלביש לארגן ולרוץ לגן ואז לעבודה ומהר מהר להספיק הכל ואז חזרה הביתה וארוחת ערב מקלחת סיפור ועוד סיפור להשכיב לישון ואז להירדם מול עוד פרק של משהו.

לנשום שניה.

שלושה שבועות בכפר. ירוק להפליא ושקט להחריד, שרוולים ארוכים. לקום מאוחר בלי מקום לרוץ אליו. לשהות במקום. לרדת למטה, להכין קפה, לאכול פרוסה של בגט עם חמאה מלוחה. להגיד בונז'ור, ושתי נשיקות על הלחי. מגפיים, לרדת לחוף, לא לשכוח מעיל גשם בתיק, לאסוף צדפים גדולים בצורות מוזרות ולא מוכרות. לקטוף עגבניות שרי וענבים בחממה, ושזיפים אדמדמים מהעץ.

גשם בחוץ, וריבת שזיפים בפנים. אוגוסט מכוכב לכת אחר.

IMG_9739

ריבת שזיפים של מרילין

לא מתכון אופייני לראש השנה, ומצד שני עוד שניה כבר אין שזיפים וצנצנת ריבה היא מתנה מושלמת לחג.

מה צריך? 
1 קילו שזיפים
600 גרם סוכר

BeFunky Collage

IMG_0087

חוצים את השזיפים ומוציאים את הגרעינים

BeFunky Collage 2

IMG_0080

שמים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב עם כף עץ ושולחים ללילה במקרר.

BeFunky Collage 3

אחרי לילה זה כבר כמעט ריבה רק צריך לבשל אותה.

IMG_0154

מעבירים לסיר גדול ומבשלים עד שמוכן על אש בינונית עד נמוכה (כחצי שעה פלוס מינוס). כשנוצר קצף לבנבנן מעל, מסירים אותו עם כף. כדי לוודא שמוכן – מטפטפים טיפה על צלחת. אם היא יציבה ולא נוזלת ישר אז מוכן. המחמירים מכניסים צלחת לפריזר, מטפטפים טיפה ומעבירים אצבע במרכז. אם השביל נשאר פתוח אז הריבה מוכנה. מומלץ גם לבדוק מדי פעם ולהיזהר לא לבשל יותר מדי כי אחרי שלב מסוים הריבה הופכת לדבק בלתי אכיל, ועדיף ריבה מעט נוזלית מאשר כאב לב.

IMG_0266

מעבירים לצנצנות מעוקרות (אמא של חצי כוס מלאה שופכת עליהן מים רותחים. אפשר גם להרתיח את הצנצנות בתוך סיר גדול למשך כעשר דקות, כולל המכסים!).

BeFunky Collage 4

הופכים את הצנצנות ומשאירים אותן כך עד לצינון, זה מה שיוצר את הואקום. כך ניתן לאחסן את הצנצנות זמן רב. מרגע הפתיחה – לאחסן במקרר.

IMG_0341

שנה טובה, מתוקה כמו ריבת שזיפים, לכל עוקבי הבלוג.

IMG_9939

ובכל זאת – הנה מקבץ מתכונים לחג, תפוחים, דבש וכו':

פאי שושני תפוחים וקרם שקדים

טרייפל תפוחים ודובשניות 

טארט פלאן, תפוחים ומרנג 

קראמבל תפוחים 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוקים אחרים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s