אני כל כך עצוב לי ושמש על העיר

IMG_9156

אני מרגישה שאני מזדקנת. זה בא לידי ביטויים שונים, והבולט ביניהם הוא ביחס שלי לאוגוסט. פעם, החודש האהוב עליי בשנה. קטן היה עליי להזיע בחמסין, בצהריים הייתי דיירת קבועה בים ובאופן כללי בזתי למזגן. היום אין לי סבלנות. לא בא לי חול, הליכה של חמש דקות במעלה בוגרשוב נראית לי כמו טרק בהימאלאיה. אני פחות נחמדה לבריות, שלא לומר די עוינת. ולח לי. כל הזמן לח לי.
גם המסורת החדשה-ישנה הזו שבקיץ קורים דברים ממש רעים לא מוסיפה. ואני חושבת, מזל שאנחנו נוסעים עוד רגע למשפחה של חצי-כוס-מלאה במערב צרפת. המקום בו אין כיבוש או הומופוביה, ולרוב גם לא שמש. אפילו לא באוגוסט. ולראשונה, לא נעים לי להודות, אני קצת מחכה לאפרוריות הצוננת שלהם.
פעם הייתי נוהגת לעשות סקר ולשאול את מי שאני פוגשת מהי העונה האהובה עליו ומתי נולד. חשבתי שמצאתי מתאם ברור בין השניים, והגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שמי שנולד בקיץ יאהב אותו לעד. והנה הוא כאן, היומולדת החצי עגול שלי, וכל מה שאני רוצה זה לברוח למזגן.

טארטלט שוקולד חלב פסיפלורה

הכי מתרגשת לספר שאני משתתפת לראשונה באתגר החודשי "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה, אתר הקונדיטוריה הישראלי. יש שם מלא מתכונים שווים עם פסיפלורה ובלוגים שממש מומלץ להכיר!

*המתכון ע"פ מתכון מתוך ספר של סיריל ליניאק בשינויים קלים
*אני לא מאוהבי השילוב שוקולד פירות בדרך כלל והייתי מאוד סקפטית לגבי הפסיפלורה אבל זה יצא טעים ומרענן וקיצי ואני מאוהבת!

מה צריך
לבצק:
1/2 כוס / 125 גרם סוכר
2 כוסות / 250 גרם קמח
1 ביצה
125 גרם / 3/4 חבילה גדולה חמאה – רכה וחתוכה לקוביות

לגנאש:
180 גרם מיץ פסיפלורה (כ- 10 פסיפלורות גדולות)
20 גרם סוכר
300 שוקולד חלב
60 גרם חמאה

(כ- 12 טארטלטים)

IMG_8999

הכנה

הבצק:

טורפים את הביצה והסוכר עד שמתקבלת בלילה בהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערובת פירורית.

IMG_9019

מוסיפים את החמאה הרכה חתוכה לקוביות קטנות ומעבדים בידיים עד שמתקבל כדור בצק. לשים לב לא לעבד יותר מדי ולהפסיק ברגע שמתאחד לכדור.

IMG_9026

למקרר לפחות לחצי שעה ועדיף שעה. אחרי שהבצק התקרר מרדדים אותו עם קצת קמח על נייר אפייה  וקורצים עיגולים בגודל של תבניות טארטלט (אם אין תבניות מיוחדות אפשר להשתמש בתבניות מאפינס). מחוררים במזלג את תחתית הבצק.

BeFunky Collage

ואופים בחום של 180 מעלות לרבע שעה או עד שהבצק מזהיב (תלוי גם בגודל תבניות הטארטלט)

IMG_9128

הגנאש:

חוצים את הפסיפלורות מעל מסננת לתוך קערה או ישר לתוך סיר קטן ומסננים היטב עד שכל המיץ יוצא

BeFunky Collage

מוסיפים את הסוכר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה. שוברים את השוקולד לקוביות (או משתמשים בשוקולד איכותי שמגיע במטבעות)

IMG_9071

מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר גנאש חלק

BeFunky Collage

יוצקים את הגנאש לתחתיות הטארטים ומצננים במקרר לפחות שעה עד להתייצבות הגנאש.

IMG_9131

IMG_9147

מקשטים באבקת קקאו ומגישים

IMG_9184

 

אוהבים פסיפלורה? הנה מתכון לטארט פסיפלורה קלאסי ומעולה של אורנה ואלה

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, עוגות, פירות, שוקולד, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על אני כל כך עצוב לי ושמש על העיר

  1. מיכל הגיב:

    נראה ונשמע נפלא. אל תתייאשי מהקיץ, הוא תיכף נגמר.
    נ.ב. מציעה לך לשלב מהמיץ של הפסיפלורה בבצק, זה נותן טוויסט מעניין ומרענן (מצרך מתבקש בקיץ הדביק הזה).

  2. נטלי הגיב:

    נראה מעולה! ללא ספק אחד משילובי הטעמים האהובים עלי 🙂

  3. איתמר הגיב:

    125 גרם זה לא 3/4…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s