Keep Calm and Eat a Carrot Cake

IMG_5888

שש וחצי בבוקר. אני קמה בשקט בלי להעיר אף אחד. מתקלחת במים קרים כי מי יכול לקום קודם להדליק את הבוילר, מתלבשת ברישול. עוצרת בפינה לקנות קפה ולוקחת את האופניים. הברמן מתלבט בין כחלון, ביבי ועלה ירוק. הקלפי בקצה הרחוב שלי, אבל העצלנות של הבוקר והאיחור הלא אופנתי הכריעו לטובת שני הגלגלים. פעילים מנומנמים תולים שלטים ומקימים דוכנים. תום זורק לי חולצת XL ירוקה, ובחור נאה מהכת של יאיר לפיד מנדב לי את האוטו שלו שחונה ממול כדי שאוכל להחליף בנחת.

גל של נוסטלגיה מתוק שוטף אותי. הפעם ההיא שהתנדבתי במטה העבודה בברודצקי והתקשרתי לזקני השכונה שיצאו להצביע. וכמה שנים אחר כך, אני חיילת שמחלקת פלאיירים של מרצ בבסיס ועולה למשפט על תעמולה לא חוקית בצה"ל (רותקתי לשבועיים). והנה אני שוב, הפעם כבר עם כמה קמטים מסביב לעיניים ואהוב וילדה שנשארים לישון במיטה, עומדת ליד דוכן מקרטון ומנסה להציל את האמונה שלי שיש עוד סיכוי.

ארבע שעות מאוחר יותר, מינוס הקול שלי וזוג אופניים יקר מאוד בכל מובן, אני משאירה את הזירה לצעירים נלהבים ממני ולחברים החתיכים של כת באנו-לשנות-אבל-הפסיקו-אותנו-באמצע אוי-אוי-אוי-אבל-עוד-שניה-יהיה-פה-ממש-טוב-מבטיחים. אני מזכירה לעצמי שאני חיה בבועה ושכדאי להנמיך ציפיות, ומתפנה להתאבל על כלי התחבורה הנאמן שלי. מחפשת הסחת דעת. משהו להעביר איתו את ההמתנה עד הלילה, בסופו אחווה שוב גל של נוסטלגיה, קצת פחות מתוק, מהפעם ההיא בגיל 15 שהלכתי לישון עם פרס וקמתי עם ביבי.

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת

עוגת גזר מושלמת, עם לא מעט מרכיבים אבל ממש לא הרבה עבודה. יחסית בריאה לעוגה (יש בה גזר!) אבל את זה פותרים בקלות בעזרת קרם גבינת שמנת מושחת. בסדר, נו, גם אפשר בלי הקרם. חוץ מזה אפשר להכין אותה בתבנית עגולה גדולה, או בשתי תבניות אינגליש קייק, או כמאפינס.
**המתכון לקוח מהספר Mourir de plaisir (המהמם, שקיבלתי לקריסמס).

IMG_5614

מה צריך
לעוגה
5 גזרים (בערך 100 גרם כל אחד)
4 ביצים
225 גרם (כוס וקצת) סוכר
300 מ"ל שמן צמחי
300 גרם (2 כוסות וקצת) קמח
חצי כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
1 שקית אבקת אפיה
150 גרם (כוס וחצי) אגוזי מלך (או אגוז אחר) קצוצים דק
לקרם
125 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינת שמנת, אני משתמשת בפילדלפיה מוקצפת (לפעמים האריזות הן של 225 גרם, זה מספיק אבל אז כדאי להוריד קצת מהחמאה)
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

הכנה

מחממים תנור ל – 180 מעלות. מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה או במעבד מזון

1.jpg

קוצצים את האגוזים דק (לא לכדי אבקה). אפשר גם עם סכין או במעבד מזון. לי יש את קוצץ האגוזים המהמם הזה שקיבלתי מסבתא שלי מהקיבוץ.

2.jpg

בקערת מיקסר מקציפים את הסוכר והביצים עד שהתערובת בהירה ואוורירית. ממשיכים להקציף ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את השמן

Image-1 (1)

מוסיפים את הגזר

IMG_5694

ואת החומרים היבשים – הקמח, התבלינים, אבקת האפייה

IMG_5708

ואת האגוזים הקצוצים

IMG_5714

מערבבים עם מרית רק עד שהתערובת מתאחדת. מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה (אם מכינים כמאפינס רצוי להשתמש במנג'טים) ואופים. עוגה שלמה 40 דקות, מאפינס בערך 20. יודעים שמוכן כשקיסם יוצא עם פירורים לחים אבל לא רטוב לגמרי.

22

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (אחרת הקרם ימס מהחום של העוגה)

5.jpg

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקרם. במיקסר או בקערה עם מיקסר יד טורפים חמאה רכה ואבקת סוכר (אם החמאה קרה חותכים לקוביות ושמים במיקרו בפולסים של עשר שניות עד שמתרכך אבל לא נמס). מוסיפים את גבינת השמנת ותמצית הוניל וממשיכים לטרוף עד שנוצר קרם חלק

4.jpg

מחכים שהעוגה תצטנן לחלוטין ורק אז מורחים את הזיגוג. אפשר עם שק זילוף ואפשר כמו בתמונות בסגנון המרושל שאימצתי לאחרונה

IMG_5802

נשמר כמה ימים בקופסא אטומה, ועם הזיגוג עדיף במקרר

IMG_7998[1]

אם אין שלום – נאכל עוגות! (נדמה לי שכבר אמרתי את זה, אז הנה שוב).

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s