Je suis Charlie

לאור אירועי הימים האחרונים, פוסט מחווה לצרפתי הפרטי שלי ולצרפתים באשר הם. או: כך תאכלי כמו צרפתיה בשבוע של חג המולד ותשרדי כדי לספר על כך, אך לא תשמרי על אותה מידה במכנסיים.

1.jpg

תפתחי את הבוקר עם כוס קפה פילטר. פה יתחילו ויסתיימו האכזבות שלך מהקולינריה הצרפתית. אבל זה בסדר, כי את הקפה ימתיק המזון שליד (כפי שכבר הסברתי פה פעם). אם בחוץ רק מינוס קצת מעלות ולא מינוס הרבה, תחרפי את נפשך ותצאי לבולונז'רי הקרובה כדי להביא קרואסונים. את יכולה להביא גם בגט ולאכול אותו עם חמאה מלוחה (תמיד מלוחה!) וריבה ביתית, זכר לתותים שהיו פה בקיץ.

IMG_2797

BeFunky_IMG_2350.jpg

בין הארוחות העיקריות מומלץ לאכול משהו (ובצרפתית: Gouter). אם את מארחת או מתארחת (רבים הסיכויים שבחג המולד ממילא לא תמצאי עצמך לבד בארוחות) אז נקניקים איכותיים או מתאבנים קטנים ומושקעים (בתמונה: מיני שרימפס עם מנגו, גבינת שמנת ובזיליקום, ורצועות ברווז מעושן עם גבינת ריקוטה וחציל קלוי)

BeFunky_IMG_2308.jpg

שתי אלכוהול באמצע היום, ולמשך כל היום. לגזרה זה לא מוסיף, וגם לא לכושר הריכוז בשיחה שמתנהלת בצרפתית מהירה עם מבטא כפרי כבד, אך לתכנית ההתנתקות שלך מהמציאות דווקא כן.

BeFunky_IMG_2308.jpg

אחר כך תאכלי כולסטרול. כולסטרול יכול להגיע בדמות כמה מאכלים טיפוסיים: קרוק מסייה, הגרסה הצרפתית לטוסט עם גבינה מותכת. גבינה מותכת היא מוטיב חוזר בחיי הצרפתים ולפעמים היא מוקד הארוחה כולה. למשל, ראקלט. ראקלט היא ארוחה שבה הסועדים מתיכים גבינה במחבתות אישיות קטנות על פלטה גדולה שמונחת במרכז השולחן ואז שופכים אותה על תפוחי אדמה מבושלים ונקניקים בלי רגשות אשמה. או טארטיפלט: פרוסות אסטרונומיות של גבינת רובלשון שנמסות בתנור מעל קוביות תפוחי אדמה וקתלי חזיר בשמנת (משמאל: קרוק מסייה, טארטיפלט, ראקלט).

BeFunky_IMG_2308.jpg

אם עורקייך טרם נסתמו, זה הזמן לקצת ריפוי בעיסוק עם פירות ים. במיומנות של מנתחת מוח תחלצי בשר סרטנים, לנגוסטינים ושרימפסים תוך כדי שאת מעמידה פנים שאת חלק מהשיחה על היין הלבן שנבחר ללוות אותם אך בעצם את מרוכזת מדי באיך לאכול את זה ולהישאר אלגנטית. אם את מתגעגעת לים המלח, אכלי אויסטר ומיד תיזכרי בפעם ההיא בגיל שבע שכמעט טבעת. חוץ מזה שכל דבר טעים כשאוכלים אותו על בגט עם מיונז ביתי.

BeFunky_IMG_2308.jpg

ובסוף בשביל המצפון – חסה. אבל חסה לבד בצלחת זה קצת עצוב, ולכן היא מלווה בעוד לחם, גבינות ויין.

IMG_7016[1]

בצרפת הגבינות הן הקינוח הראשון והמתוקים הם הקינוח השני. אך קצרה היריעה מכדי לתאר פה גם את כל המתוקים שאכלתי בצרפת, לכן רק אציין שחג המולד הזה הניב שני מתכונים חדשים מעולים שיפורסמו פה בקרוב.

IMG_2647

ועכשיו, שבועיים אחרי כל האוכל הזה, הקישוטים על העץ והמתנות, שם מדברים על טרור ואצלנו על מזג אוויר. העולמות שלי קצת התהפכו.

BeFunky_IMG_2308.jpg

גם אני שרלי. בעד שלום עולמי, נגד טרור, בעד סאטירה ללא גבולות.

Charlie-Hebdo-1-copy

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה חו"ל, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על Je suis Charlie

  1. קרני הגיב:

    איזה פוסט מקסים! שנדבר תמיד רק על מה זללנו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s