אולי נעשה בחירות

IMG_6210[1]

את השיר "תלבשי לבן" אני זוכרת מאז שאני זוכרת את עצמי. מאחר וגרסת המקור הוקלטה על ידי דוד יקר במיוחד, השיר זכה לאינספור קאברים בהרכבים משפחתיים שונים בכל חתונה קרובה כרחוקה, הוא אחד הראשונים שהדוד לימד אותי לנגן בגיטרה ושרתי אותו טריליון פעמים.

עם השנים התרחקתי ממילותיו. לא חלמתי ללבוש לבן בקיץ, לא חיכיתי למכתבי אהבה ולא היו לי שאיפות כלתיות. גם את שורת הפזמון הידועה "אני אבחר בך / ואת בי תבחרי / וביחד נהיה לרוב" לא הבנתי עד הסוף (כאילו, אם אנחנו שניים, ונבחר אחד בשני, מי יהיה המיעוט?!). אבל, מזה יומיים שהוא מתנגן לי בראש ואני חושבת על כל מיני בחירות.

הקטנה בוחרת באבא שלה
אני בוחרת להיעלב מזה
אני בוחרת להישאר כאן
והוא בוחר להישאר איתי
הוא בוחר להסתכל על העולם דרך משקפיים ורודות
ואני פחות
אני צריכה לבחור מתנות לחג המולד המתקרב
נהג המונית שהסיע אותי הבוקר היה בוחר בכחלון אבל הוא לא יכול להצביע כי הוא פלסטיני
אני כהרגלי אתעצבן מהקמפיין של מרצ ואבחר בהם בכל זאת
ובזמן האחרון
אני בוחרת לאכול בראוניז במקום ארוחת ערב

בראוני שוקולד ג'ינג'ר ותבלינים

*מבוסס על מתכון מספר העוגיות של מרתה סטיוארט עם שינויים קלים בכמויות ותוספות שלי

מה צריך

IMG_6051[1]

85 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
2 ביצים
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/8 כפית (כלומר, ממש ממש טיפונת) ציפורן טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי גס
1/2 כוס אגוזי מלך

הוראות הכנה

ממיסים שוקולד וחמאה בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי) או בפולסים במיקרוגל תוך ערבוב מדי פעם

IMG_6057[1]

מוסיפים את הקמח, הסוכר, הקקאו והביצים ומערבבים עד לתערובת אחידה

IMG_6106[1]

מוסיפים את התבלינים והאגוזים. אפשר לוותר עליהם בכלל ואפשר לשים רק את חלקם או לשחק עם תבלינים אחרים וכמויות. גם על האגוזים אפשר לוותר (אם כי בראוני בלי אגוזים זה קצת עצוב) או לשים יותר או פחות לפי הטעם או להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.

המלח – אני מפזרת מעט מלח למעלה לקישוט. אבל צריך להיזהר ולשים ממש ממש מעט, כי אחרת זה יוצא מלוח ומוזר. השאיפה היא שיהיה גביש מלח אחד לשניים שלושה ביסים נגיד. פה בתמונה למשל יש יותר מדי מלח, והגרסה הנ"ל בהחלט זכתה לתגובות מעורבות בקרב בני הבית.

IMG_6107[1]

מערבבים, מעבירים לתבנית ומיישרים

IMG_6074[1]

לתנור – חצי שעה, 180 מעלות. לא לחזור על טעויות של אחרים (לא אני!) ולהשאיר את התבנית בתנור גם אחרי שכיביתם אותו כי הבראוניז יתייבשו וזה יהיה מבאס (טוב, זו הייתי אני). חצי שעה – והחוצה. לא דקה מאוחר מזה.

IMG_6077[1]

מצננים וחותכים לריבועים בעזרת סכין חדה

IMG_6078[1]

IMG_6220

IMG_6211

נצא מן הדעת בקיץ הזה / ואחר כך נדע שלווה…

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עוגיות, שוקולד, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על אולי נעשה בחירות

  1. דנית הגיב:

    אוי אוי אוי זה נראה מדהים. איך היה מתאים לי עם התה עכשיו.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s