שתהיה שנה בסדר

 

IMG_4887

שלא אשמין הרבה בחג
שאסיים כבר את הביוגרפיה של אובמה שהתחלתי לפני שנה
שהקטנה לא תשבור עוד שיניים
שאף אחד שאני אוהבת לא ימות

שלחצי-כוס-מלאה תהיה עוד טיפונת סבלנות להישאר כאן
ושנריב פחות על מי עשה כלים אתמול
שלא יעלו לנו את שכר הדירה
שהיתושים יניחו לנו מדי פעם

שאצליח קצת יותר בעבודה
אבל גם שארגיש פחות כמו אמא מזניחה
שאשתה יותר מים ופחות קפה
ושלא תחזור המלחמה.

IMG_4982

טארט/לטים תפוחים שושנים שקדים

את הרעיון הזה מצאתי בשלל גרסאות מהממות בפינטרסט אך לא מצאתי מתכון שאהבתי, ולא היה מנוס מלאלתר (אמא'לה!!!) אז גייסתי את הבצק הפריך הצרפתי הקבוע שלי, את קרם השקדים ביססתי על פאי האגסים של אורנה ואלה ואת התפוחים משילוב של כמה מתכונים באינטרנט.

מה צריך

IMG_4910

לבצק:
1/2 כוס / 125 גרם סוכר
2 כוסות / 250 גרם קמח
1 ביצה
125 גרם / 3/4 חבילה גדולה חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
קצת קמח לרידוד

לקרם שקדים:
1 כוס/100 גרם שקדים טחונים (לא תמיד מוצאים בסופר, אז אפשר לקנות גם שקדים מולבנים פרוסים ולטחון במעבד מזון בבית)
חצי כוס / 100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
1 כף קמח

לתפוחים:
4-5 תפוחים אדומים
חצי לימון (שכחתי לצלם אותו)
כמה כפות סוכר
כף קינמון (גם הוא נשכח מהתמונה)
מעט חמאה לזיגוג

איך עושים

הבצק
טורפים בקערה ביצה וסוכר, מוסיפים פנימה קמח ותמצית וניל ומערבבים עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות ומעבדים כמה שפחות עם הידיים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקרר.
הוראות מפורטות יותר ותמונות של שלבי ההכנה לבצק – כאן
בזמן שהבצק מתקרר – מכינים את התפוחים והקרם

התפוחים

פורסים את התפוחים דק עם הקליפה (הכי נוח במנדולינה) ואז חוצים עם סכין. זורקים את הגרעינים

IMG_4978[1]

בסיר מרתיחים מים עם מיץ מחצי לימון וכף סוכר. זורקים את התפוחים לסיר לחצי דקה בערך ומוציאים עם כף מחוררת בעדינות. הם אמורים להיות מרוככים מעט אך לא להתפרק (פה בתמונה הם קצת התפרקו כי הוצאתי מאוחר מדי). מצננים לחלוטין

IMG_4979[1]

קרם שקדים

עמכם הסליחה על היעדר תמונות ההכנה של הקרם. הדיקטטורית הקטנה ישנה צהריים והזמן ההו-כה-יקר הזה בסוף השבוע הוא המועד היחיד בו אפשר לאפות, לצלם תמונות באור טבעי, לקרוא עיתון במרפסת ולהתייחד עם חצי-כוס-מלאה כששנינו לא עייפים באופן יחסי. something's gotta give.

מתחילים עם השקדים והסוכר במעבד מזון – מעבדים בפולסים קצרים. אחר כך מוסיפים כל מרכיב לחוד ובין לבין מעבדים בפולסים קצרים: החמאה חתוכה לקוביות, הביצה ובסוף הקמח. מעבדים עד שנוצר קרם. אפשר להכין אותו גם יום קודם ולשמור במקרר.

IMG_4898

הרכבה

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומסדרים בתבניות טארטלטים אישיות או בתבנית פאי רגילה. אם אין תבניות טארטלטים אפשר להשתמש גם בתבנית מאפינס (יוצאים טארטלטים מיני).

*הערת אזהרה: אם אופים בתבנית טארט גדולה, כדאי לאפות את הבצק קודם באפייה עיוורת (הוראות – כאן). לי לא היה זמן כאמור, אז אפיתי ישר עם הקרם והתפוחים. התוצאה טעימה, אך הבצק והקרם מתאחדים קצת ויוצא מין בצק פירורי ולא בצק פריך (ראו תמונה למעלה)

מורחים מעל הבצק את קרם השקדים – ככף לתבנית אישית או את כל הכמות לתבנית רגילה ומיישרים עם מרית או עם כף

IMG_4980[1]

יוצרים שושני תפוחים: מתחילים עם פרוסה קטנה יחסית ומגלגלים אותה סביב עצמה. אחר כך מלפפים עלי כותרת כל פעם בצד אחר כשמחזיקים את הפרח מלמטה בזמן העבודה. אחרי שניים שלושה עלים כבר אפשר לנטוע את הפרח בתוך הקרם ולהמשיך לסדר את יתר העלים כשהפרח כבר מונח בטארט. לי היה נוח יותר ליצור את כל הפרח ולהוסיף רק את העלים החיצוניים ביותר בסוף כשהוא כבר מונח על הטארט. בכל מקרה, זה לא משנה אם הוא לא יוצא מושלם, זה ייראה מהמם גם ככה.

לטארטלט מספיק פרח אחד ואם עושים טארט גדול אז מתחילים מהמעגל החיצוני של הפרחים וממשיכים עד שמגיעים לאמצע. אם נשארו חורים אפשר למלא אותם בניצני פרחים קטנטנים.

IMG_4904

מפזרים מעל סוכר וקינמון ואם רוצים זיגוג מבריק ועדין אז גם כדאי להבריש בחמאה מומסת

IMG_4986[1]

בינתיים התעוררה הקטנה…

IMG_4907

לתנור: 180 מעלות. טארטלטים לקחו לי כ- 20-25 דקות, הטארט לקח 30-40 דקות. יודעים כשמוכן – כששולי הבצק וקרם השקדים מזהיבים. כדאי לבדוק מדי פעם כי תנורים שונים זה מזה וזה.

הטארט לא יתנגד גם לאיזה כדור גלידה וניל בצד.

IMG_4884[1]

IMG_4981

חג שמח 🙂

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, טארט, פירות, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על שתהיה שנה בסדר

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מדהים, מדהים, כל הכבוד, שנה טובה נדיה

  2. דר נדלר הגיב:

    מהממת. את והעוגה. אני לגמרי עומדת לאמץ אותה כקינוח מושקע לראש השנה. שהשנה תיראה בערך כמו העוגה ואנחנו בסדר. ד"ש!

  3. פינגבאק: בואי נימלט מן האספלט | peaceofcakeblog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s