Chocolate doesn't ask silly questions, chocolate understands

IMG_2048

אחת לאיזה זמן מוגבל חצי-כוס-מלאה נשמט מהמירוץ אביון ודל, מרוקן את הכוס ושוקע במה שהוא מכנה בביטול אופייני "מלנכוליה" ואני מאבחנת יותר כ"דיכאון קיומי". יש לו סיבות טובות: הניצחון של נדאל ברולאן גרוס, זה שהרולאן גרוס נגמר והכיבוש הישראלי בשטחים. כשהוא התחיל לצפות מהתחלה בכל העונות של "עמוק באדמה" כבר לא היה מקום לספק.

עכשיו ברור שמישהו חייב לאזן את כל המורבידיות הזאת, ולכן בעיתות מצוקה שכאלה אני מקריבה את עצמי.
אבל מה לעשות שחיוביות לא באה לי בטבעי, וכך נאלצתי להצטרף לטרנד החדש שרץ ברשת ומתקרא בתרגום חופשי "מאה ימים מאושרים". בהתאם להוראות גזרתי על עצמי לשתף מדי יום תמונה של משהו משמח למשך, ובכן, מאה ימים רצופים. אומרים שם ששבעים אחוזים נכשלים, אך השורדים האמיצים מעידים על שיפור ניכר במצב הרוח שלהם, מציאת אהבה ועור פנים מהמם. ותמונות אני ממילא חולקת קבל עם ואינסטגרם (מוזמנים!) על בסיס יומי, אז מוטב שיהיו שמחות יותר וציניות פחות.  

רטרוספקטיבה של שבוע ימים העלתה את הממצאים הבאים:
1. כל סרט אקשן הוליוודי צפוי ומשעמם עם קירה נייטלי נגמר מתישהוא
2. לקנות בשוק פרחים הביתה זה לא מותרות
3. חבר נפש הורס אך גיי זה הכרחי בחיים
4. לחול בים יש פוטנציאל תעסוקת ילדים גבוה יותר מצעצועים
5. אין כמו תספורת טובה לגברים עם קוקו
6. נמצאו הסנדלים המושלמות בתבל
7. הללויה, ירדתי עוד קילו (אחרי שעליתי אחד וחצי אבל היי, אמרנו משקפיים ורודים!)

את הסעיף האחרון אני חבה בין היתר למתכון הבא, שהכנתי בשבועות (כי עוגות גבינה זה הכי צפוי), על פי בקשתו של חצי-כוס-מלאה-ריקה. הוא הופיע על גבי עטיפה ישנה של חבילת שוקולד צרפתי אהוב עליו במיוחד שמזכיר לו ילדות נשכחת וכאלה. זה המתכון המושלם לדיכאון ולדיאטה ושנינו יצאנו מרוצים: שוקולד מריר לנשמה, בלי רגשות אשמה. הידד!

IMG_2171[1]

מוס שוקולד לנשמה בלי רגשות אשמה

קודם כל, עם או בלי קשר למוס, לכו תקנו דובדבנים בעשר שקל לקילו בשוק.

IMG_2041

 

עכשיו לעניינינו. רשימת המצרכים היא כה מצחיקה שאפילו לא צילמתי אותה. כלומר, צילמתי אבל יצאה תמונה נוראית.

אז מה צריך?

200 גרם שוקולד מריר איכותי
6 ביצים
זהו!

חמש דקות הכנה

ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי (בקערה מעל סיר עם מים רותחים) ונותנים לו כמה דקות להתקרר. מפרידים את הביצים. את הלבנים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב. אם רוצים בשלב הזה אפשר להוסיף קצת סוכר תוך כדי הקצפה. את הצהובים טורפים קצת עם מטרפה כדי להגיע למרקם אחיד.

IMG_2169[1]

מערבבים בהדרגה את השוקולד עם הצהובים. אחרי שהצהובים נטמעו בשוקולד מתחילים לקפל כל פעם קצת גם את הקצף פנימה (שימו לב – את הקצף לקפל עם מרית ולא לטרוף כמו שיכול להשתמע בטעות מהתמונה). מעבירים לכוסות ולהתייצבות במקרר לפחות שעתיים.

IMG_2170[1]

מגישים עם דובדבנים כי דובדבנים ושוקולד זה טעים מאוד (וזו היתה מחווה למנחם המשעמם).

IMG_2076

כה אמר ג'ורג' הריסון: היזהרו מחשיכה

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה בקטנה, קינוחים, שוקולד, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s