חמישים גוונים של אפור

רשימות אקראיות של מזרח תיכונית המבקרת מדי חודש דצמבר במחוז המערבי ביותר בצרפת.

IMG_8213

הצרפתים מבשלים נהדר אבל עושים חרא של קפה.
במקררים שלהם ניתן למצוא חזיר, גבינות ושמנת מתוקה, אך לעולם לא מלפפון.
בבוקר הם אוכלים קרואסונים עם שוקולד, קרפ עם נוטלה או בגט עם ריבה. לא כי זה יום חג או כי הם בדיוק הגיעו למשקל היעד שלהם. סתם כי יום שני.

IMG_0204

כשהם עושים "לחיים", הם מקפידים להצליב עיניים ולהקליק כוסות עם כל יושבי השולחן, גם אם יש שלושים כאלה. בארוחה ביום חול ישתה צרפתי ממוצע כשלוש כוסות יין, לא כולל השמפניה שלפני והוויסקי שאחרי.

IMG_0324[1]

בטלוויזיה שלהם לצ'נדלר מ"חברים" קוראים שנדלור ולרייצ'ל קוראים ראשל. הקול הבוקע מגרונם אינו תואם את תנועות שפתיהם.


פרת משה רבינו בצרפתית זה "קוקסינל".
הם קוראים לשוביניסט "מאצ'ו", ורובם גם כאלה. אבל בשילוט הרחוב יש העדפה מגדרית מתקנת.

IMG_0323[1]

הם חוגגים ימי הולדת של קדושים מעונים, ומשקרים לילדיהם הרכים שטיפוס כבד משקל מביא מתנות לאלו שהיטיבו להגיד פרדון כל השנה. דוד אקראי ייבחר ללבוש חליפה אדומה וזקן צמר גפן וינופף לשלום מהחלון כשבידיו מגדל של מתנות.

IMG_0322[1]

את התינוקות שלהם הם מלבישים בהשראת הקטלוג האחרון של פראדה והם אוכלים, ישנים, מגהקים ופולטים לפי לו"ז קבוע.
השמיים שלהם מורכבים מחמישים גוונים של אפור. וכשפיסת תכלת מתגנבת פנימה הם נלהבים כאילו ראו קשת בענן.

IMG_9721

כשבחוץ מינוס עשר מעלות הם שמים חימום ל – 16.
ולמרות שהם גרים במקום קר מאוד, הם נשארים חמים מבפנים.

 

טארטלטים לימון ופירות יער או: כך תעשו רושם על מחותנים מצרפת

מה צריך?

בצק פריך
תבניות טארטלטים אישיות או תבנית מאפינס
קארד לימון
פירות יער
אבקת סוכר

IMG_0079

אלתור של הרגע האחרון שהשתלם והצליח להרשים גם את הדודות הצרפתיות, להלן:

עושים בצק פריך לפי מתכון שאתם אוהבים. את שלי פרסמתי פה כבר אינספור פעמים.

אם עובדים עם תבנית שקעים, מרדדים לעובי של כחצי סנטימטר ומחפשים כוס שקוטרה מעט גדול יותר מהשקע, קורצים עיגולים ומצמידים לדפנות השקעים. מחוררים עם מזלג. זמן האפייה משתנה לפי גודל התבנית, לי זה לקח בערך רבע שעה. בודקים כל כמה דקות וכשהשוליים מזהיבים זה הזמן להוציא מהתנור.

IMG_1493

הכנתי למון קארד מהמתכון הנפלא מהבלוג הנפלא של שרון. כדאי להכין יום מראש. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הטארטלטים. אפשר גם עם כפית.

פירות יער זו הסטייה שלי כשאני בצרפת. אני לא עומדת בזה וקונה כל פעם סלסלות קטנטנות של כל פרי אדום שאני מוצאת. כאן השתמשתי בפטל ודומדמניות. בארץ זה יקר ונדיר, ולכן הייתי ממירה לתותים. בשום אופן לא לפירות יער קפואים.

IMG_7613

קצת אבקת סוכר למעלה השלימה את המראה הקריסמסי.

IMG_0078

IMG_9813

 

מרי קריסמס למי שחגג.

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, חו"ל, טארט, פירות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על חמישים גוונים של אפור

  1. מיכל הגיב:

    נהניתי מהכתיבה שלך מאוד – פוסט מעורר השראה, אכן אין כמו פירות יער טריים. נראה מופלא!

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    איזה כייף לקרוא אותך – גילי! כשהיינו באיטליה היינו אומרים שלהם יש איזה מאה צבעים שונים שרק בפלסטינה החליטו לקרוא לכולם בשם הגנרי והפשטני "ירוק"…

  3. Sharon הגיב:

    מרי קריסמס! ועוד בצרפת, אז בכלל!
    כיף שחזרת עם פוסט חדש וכיף להיות חלק ממנו.
    הטארטלטים האלו נראים מושלמים ונראה לי שאירגנתי לעצמי ממש עכשיו תוכניות לסופ"ש.

  4. Peace of Cake הגיב:

    תודה שרון! אין כמוך! המתכון הפך לאורח קבוע במטבח שלנו, ואפילו הצרפתים אישרו שהוא לימוני בדיוק במידה הנכונה 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s