Home and Away

IMG_8689

אני: לא ישנתי שבעה חודשים, אפשר לב…?
היא: בואי.
אני: אבל איך אעזוב. האם הוא יתעורר כשהיא תבכה בלילה? האם תרגיש בחסרוני? ואיך לא ארגיש בחסרונה בכל שניה, בכל דקה? אצליח להתנתק? אצליח לנשום? להירגע? למלא מצברים?
ורגשות האשמה, מה?
היא: ניפגש ברידינג בשמונה. הנסיעה ארוכה.
אני מחבקת חזק וארוך. מתאפקת לא להעיר. נשיקה אחרונה. קפה אצל באבא ועולה על קו ארבע. לוגמת באיטיות השמורה ליום הראשון והאחרון והיחיד של חופש אמיתי. ליד הגשר שמחבר את הירקון לים שני ברווזים מסתובבים במים. מתחילה הרגשה כזאת של מסע.
רכב עוצר מאחוריי.
היא: סליחה, יש לך אולי חמש ביצים?
נוסעים. הארץ מתחלפת בחלון. העיר נגמרת. הכביש ממשיך גם אחרי איקאה, ומעבר להרי החושך.
הם עוצרים לקנות אדמה, לחם ותבלינים. אני קונה עיתון וסיגריות, מחפשת אחיזה בתוך כל הירוק הזה.
אנחנו מגיעים.
אני חושבת כמה זה מרגש להיות כל כך בבית, וכל כך מהר, במקום שמעולם לא הייתי בו.
אני
נרדמת על הספה עם נחום וסימה. אנחנו יוצאות לטייל עם רוזה עד לבנון וחזרה. מחליפות מילים ומחשבות על פמיניזם, על זוגיות והורות ומשפחה, ועל ניהול משאים ומתנים עם בני זוג ועם פלסטינים ועל איך זה קצת אותו דבר. אנחנו עוברות בתוך מטעי אבוקדו, קופצות מעל שערי ברזל חלודים ויורדות לטבול בעירום בנחל.
היא: זו שמורת טבע, אם יגיעו פקחים תעשי את עצמך מטומטמת.
אני: תינוקת who?…
אנחנו מכינים ארוחת שישי קיבוצית עם אורז וצימוקים ושקדים על צלחות מעוטרות בפרחים ששרדו את חדר האוכל המשותף ואת ההפרטה. יש ציבורית על השולחן וכפכפים על יד הדלת ואני חושבת על סבא.
אני מכינה את עוגת השוקולד שאספתי הקיץ מחבר של חצי-כוס-מלאה שגר בסוף של צרפת ונותן לחצי שלי בית נטול שאלות שעוטף אותו בשקט ובאהבה בדיוק כמו זה שאני נמצאת בו עכשיו.
ובעוגה שלו יש חמישה מרכיבים, ושני שלבים, וקערה אחת ועשרים ושתיים דקות בתנור. והיא מתעתעת ומפתיעה וגורמת לך להרגיש כמו שותף לסוד יקר ערך שרק מעטים חולקים.
היא נראית כמו אדמה חרוכה שחורה אבל מושלמת בדיוק כמו סופשבוע בקיבוץ אצל חברה שיודעת בלי מילים נפש מה היא צריכה.

עוגת השוקולד הקלה והמושלמת בתבל 

מה צריך?

IMG_8668

200 גרם (2 טבלאות) שוקולד מריר
200 גרם חמאה מלוחה (אם אין אפשר גם רגילה)
200 גרם סוכר
5 ביצים
1 כף גדושה קמח (שכחתי אותה בתמונה!)

מה עושים?

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

ממיסים את השוקולד והחמאה. אפשר בבן-מארי (שמים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים על האש), אפשר במיקרוגל ואפשר בסיר ישר על האש. בכל המקרים צריך לערבב בעדינות ולשים לב לא לשרוף את השוקולד.

IMG_8669

IMG_8724[1]

מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

IMG_8722[1]

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בין לבין עד שהן נטמעות בתערובת.

IMG_8723[1]

מוסיפים כף קמח ומערבבים.

IMG_8696

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל- 22 דקות בדיוק. ניסיתי גם בתבנית פאי לא מתפרקת עגולה וגם בתבנית מלבנית בינונית.

IMG_8725[1]

טועמים ולא מאמינים שזה קורה לכם.

IMG_8695

תודות

לברונו על המתכון ועל סופשבוע קסום במערב צרפת בין מגדלור ישן, שדות תירס ואוקיינוס אחד אטלנטי.

IMG_8729[1]

לאורטל ורן על תרומתם לפוסט הזה ולבריאות הנפש שלי.

IMG_8731[1]

נ.ב.
ניסיונות להפוך את העוגה לבעלת מראה חגיגי: אפייה בתבנית עגולה, אבקת סוכר מלמעלה, דובדבנים או רימונים או תותים, זילופים של קצפת.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקטנה, עוגות, שוקולד, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

12 תגובות על Home and Away

  1. רני הגיב:

    מקסים.
    מעורר השראה

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מקסים! מקסים! הכל!!!

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יש מתכונים מדהימים גםבלי ביצים ובלי חמאה. יותר בריא ופחות התעללות! P:

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      הי, תודה. אני בטוחה שקיימים מתכונים טבעוניים נפלאים ובוודאי בריאים יותר. באופן אישי אני מודה שבקינוחים אצלי זה או הכל או כלום… חמאה, שמנת, וכל הדברים הטעימים הרעים האלה 🙂

  4. פינגבאק: בחפץ חשוד אסור לגעת, וגם לא להתקרב | peaceofcakeblog

  5. שירי הגיב:

    היי תודה נראה מעולה
    נראה בדיוק כמו המתכון הנפלא של חנוך פרבר זל

    • Peace of Cake הגיב:

      הי שירי, תודה! אחרי שפרסמתי את המתכון מצאתי הרבה גרסאות דומות לעוגת שוקולד בלי הרבה קמח שלא אפויה עד הסוף ומתקבלת תוצאה פונדנטית. הצרפתים מהם השאלתי את המתכון הזה קוראים לעוגה Frétillant au chocolat.

  6. פינגבאק: So far so good | peaceofcakeblog

  7. פינגבאק: So far so good | מה וזה

  8. נגה הגיב:

    פשוט ומעולה!

  9. טלי הגיב:

    הכנתי את העוגה עשרות פעמים מאז שהתפרסמה 🙂 עוגה מושלמת!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s