הסנטה הוא ירוק

IMG_4310[1]

לפני כמה שנים התאהבתי בקריסמס. קור מקפיא בחוץ ונצנצים על עצים בפנים. הרים של מתנות ויין חם עם קינמון. חג שהוא לכבוד יומולדת ולא לכבוד מלחמה. מוזיקה ילדותית ברחובות שצבועים באדום ולבן. האדום אגב, סיפרו לי, נולד בכלל במוחם השיווקי הקודח של אנשי מכירות קוקה קולה, שאימצה את הסבא הלפלנדי החביב שלבש דווקא ירוק, וניכסה אותו למטרות קפיטליזם. ולמרות הכל, לא כזה נורא שם באנטישמיה.

בשנה שעברה מצאתי את הרעיון המתוק הזה ותכננתי להרשים את משפחתו של חצי-כוס-מלאה ולזכות באישורם הסופי. לזכותם ייאמר שכבר התקבלתי יפה למרות שלקחתי אותו לגור בארץ הטילים והפלאפל, ושאני נוטה להניח את מרפקיי על שולחן האוכל ושאיני דוברת קתולית. עם מזוודה מצוידת במנג'טים ושקית זילוף הודעתי בחגיגיות שאני משתתפת בהכנת צלחת הקינוחים. שזה לא מובן מאליו אצל משפחה צרפתית בארוחה הכי חשובה בשנה שכוללת שבע מנות, עשרה סוגי יין ותרנגול הודו אחד ז"ל.

אבל החיים הרי זה מה שקורה לך בזמן שג'ון לנון וכו'… וכך גיליתי ברגע האחרון, שבאותה עיירה קטנה ונידחת הידועה בתוצרת התותים שלה (ברחוב היחיד שם אפשר למצוא כנסיה, בית ספר, מאפייה ואת מוזיאון התותים) – אין תותים. כי תותים, מסתבר, זה פרי של קיץ.

אבל השנה אצלי החורף רק מתחיל, וחורף בלבנט שווה תותים, ומה אכפת לי שחנוכה, ומה אכפת לי קוקה קולה. אני מכינה סנטה קלאוסים קטנים.

קאפקייקס "לא חשוב מה יגידו הגויים חשוב מה יעשו היהודים"

העוגות
*מבוסס על מתכון של קרין גורן בשינויים שלי

מה צריך:

ביצה
200 גרם / כוס סוכר
70 גרם / כוס קקאו
1 כוס רוויון
1 כוס שמן (לא זית)
1 כוס מים
140 גרם / כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

IMG_4205[1]

מחממים תנור ל – 180 מעלות. בקערה מערבבים את הביצה, הקקאו, הסוכר, הרוויון, השמן והמים. כשהתערובת אחידה טורפים פנימה גם את הקמח ואבקת האפייה.

IMG_4302[1]

מעבירים למנג'טים בתבנית שקעים.

IMG_4315[1]

ממלאים בערך 3/4 מהמנג'ט. אם יש לכם כף גלידה קפיצית סטנדרטית זה בערך הכמות.

IMG_4236

אופים כ- 20 דקות עד שיש ריח טעים (אפשר לבדוק עם קיסם או שיפוד, אם יוצא עם פירורים לחים זה מוכן. אם יוצא רטוב לגמרי צריך לאפות עוד קצת. אם יוצא יבש אז אין מה לעשות, יצא לכם קצת יבש).

IMG_4305

לסנטה קלאוסים

מה צריך?

200 גרם / שתי שקיות אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
2-3 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת (חשוב שתהיה עם אחוזי שומן גבוהים ולא רכה מדי).
תותים יפים
סוכריות קישוט עוגות (פה השתמשתי בסוכריות מזרה חומות)
מיקסר
שקית זילוף וצנתר עם פיה חלקה

IMG_4243

במיקסר טורפים במהירות גבוהה את החמאה עד שיש לה מרקם קרמי.

IMG_4247

בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר. מדי פעם כדאי לעצור את המיקסר ולערבב בעזרת לקקן כדי לוודא שהכל מתאחד. מוסיפים שתי כפות גדושות של גבינה וממשיכים לטרוף במהירות גבוהה. טועמים (זהירות! חמאה וסוכר לפניך!). אם הקרם נוקשה מאוד אפשר להוסיף עוד כף של גבינה. אבל כדאי לא להוסיף יותר מדי כדי שהקרם יישאר חלק ויציב מספיק ולא יישבר. בסוף הוא אמור להיראות כמו בתחתית התמונה כאן:

IMG_4306[1]

מכינים את הקרם לזילוף. שקית זילוף חד פעמית בחנויות של אפייה ובישול עולה 2 שקל וזה שווה כל אגורה שלא צריך לנקות אחר כך. מכניסים את הצנתר לשקית וגוזרים את הקצה. הדרך הכי נוחה למלא את השקית בלי להתלכלך היא להלביש אותה על כוס גבוהה, כמו בתמונה.

IMG_4307[1]

כאן השתמשתי בשתי שקיות – אחת עם פיה עבה ואחת עם פיה פיצית בשביל הכפתורים (בהמשך). זה לא מאוד נחוץ ואת הכפתורים אפשר ליצור גם עם קיסם או קצה של סכין.

IMG_4255

את התותים חשוב לשטוף ולייבש לגמרי, אחרת הקרם לא ידבק אליהם. בוחרים תותים יפים עם קצה מחודד וחותכים את הבסיס שלהם.

IMG_4143

בבסיס כל קאפקייק מזלפים עיגול של קרם. חשוב שהקאפקייקס לא יהיו חמים ישר מהתנור כי הם יכולים להמיס את הקרם.

IMG_4309[1]

לכובעי סנטה:
תוקעים תות בתוך בסיס הקרם ומזלפים בעדינות פונפון קטן בשפיץ שלו.

IMG_4261[1]

IMG_4262[1]

לסנטה קלאוסים:

חותכים כל תות בגובה שליש בערך. מזלפים בעדינות קרם על הבסיס שנוצר ליצירת ראש. מחברים את השליש הנותר של התות ליצירת כובע. בעזרת פינצטה מושיבים שתי סוכריות על הקרם ליצירת עיניים. עם שקית זילוף וצנתר קטנטן או בעזרת קיסם יוצרים כפתורים בגוף התות. תוקעים את הסנטה בבסיס הקרם על הקאפקייק.

IMG_4316[1]

IMG_4317[1]

אני יודעת, זה חמוד להחריד.

IMG_4286

גיוונים:
אפשר להכין כל קאפקייק שאוהבים, אפשר להכין בראוניס במקום, אפשר להכין עם קצפת במקום קרם חמאה (אבל לאכול מיד, זה לא יחזיק הרבה זמן), אפשר לעשות מה שרוצים. בתנאי ששולחים לי תמונה.

מרי קריסמס!IMG_4291

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, פירות, קינוחים, שוקולד, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על הסנטה הוא ירוק

  1. עדי הגיב:

    נראה מעולה ואף פינטרסתי לצורך שימוש עתידי. תודה רבה 🙂

  2. Luda Tal Golansky הגיב:

    רציתי להגיד תודה על הרעיון המגניב!
    הכנתי אותם אתמול לארוחת new year, ויצא מדליק לגמרי! קיבלתי מלא מחמאות 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s