מושחתים, נמאסתם

לאחרונה יצאתי פה כנגד העונה העונה לשם חורף. אני רוצה לאכול רגע את הצעיף ולהודות שיש דווקא משהו מאוד נעים בסופשבוע גשום. נקרא לזה הלגיטימציה להתעצל. זה מין חופש פנימי כזה לא לצאת מהבית ולא לעשות כלום. כי לא קורה שום דבר מגניב בחוץ שאפשר לפספס ואין מחשבות טורדניות על כל האנשים שבטח כבר הספיקו ללכת לים, להתאמן, לשבת לקפה עם חברים, לעשות סידורים ולראות הצגות. כי הכי ברור שכולם בבית מתחת לשמיכה רואים טראש בטלוויזיה. כולם, חוץ מחצי-כוס-מלאה כמובן, שכל זרזיף מזכיר לו את מולדתו האטלנטית ולמראה כל ענן אפור ישר פוצח בריקוד הגשם ורץ חצי ערום לשחות בים.
האמת היא שאפילו לי היה באופן יחסי לסופשבוע גשום הספק מרשים. ישנתי מלא, סיימתי לראות (שוב) את כל העונות של הבית הלבן, קראתי את כל המוספים הפוליטיים והתרגזתי על כל מי שהופיע בהם. כי גם חורף, גם בחירות וגם מלחמות לצורך בחירות זה כבר באמת שחיתות.

מרק שוקולד חם

מה צריך?

(כ- 4 מנות)

לגרסת שחיתות בדרגת כתב אישום:

200 גרם שוקולד
600 מ"ל חלב (בערך 2 וחצי כוסות)
דובשניות כמה שרוצים (העוגיות שקונים בסופר באריזת פלסטיק פשוטה)

לגרסת שחיתות שיש עמה קלון:

200 גרם שוקולד
400 מ"ל חלב (בערך כוס וחצי)
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מכוס)
דובשניות
קצת חמאה

* במתכון המקורי הקרוטונים הם ממה שמכונה בצרפת "לחם תבלינים" –  Pain d'epices. הגברת שאחראית לקיומו של חצי-כוס-מלאה ביקום ביקרה לא מזמן בארץ הקודש ופסקה שדובשניות זה same same.

שלבי הפשע

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.

חותכים את הדובשניות לריבועים קטנים.

מרתיחים את החלב (או החלב והשמנת). חשוב לערבב מדי פעם ולהשגיח שלא יישרף. כשרותח שופכים מעל השוקולד, נותנים לו לצאת מהשוק דקה שתיים ואז מערבבים עם כף או מטרפה עד שהוא נמס לגמרי. בגרסת החלב בלבד המרק ייצא יותר כמו שוקו חם אבל עם פחות ייסורי מצפון ובגרסת השמנת הוא יהיה עשיר וסמיך יותר.

לא ניסיתי אבל אני משוכנעת שאפשר לשדרג את המרק עם כל מיני תבלינים שניתן להוסיף בעת בישול החלב ולסנן אחר כך. נגיד הל, מקל וניל, צ'אי הודי, לואיזה. מי מכין ומדווח?

בשלב הזה, מושחתים וצרפתים יכולים לטגן קלות את קוביות הדובשניות במעט חמאה. זה גם נותן טעם של חמאה למרק וגם "סוגר" את הקרוטונים. בגרסה השפויה יותר ללא הטיגון הקרוטונים הם כמו ספוג מלא בשוקולד.

מעבירים לקעריות קטנות או לספלים, מוסיפים קרוטוני דובשניות ומפזרים מעל מעט קינמון. מגישים חם כשיורד גשם. (אם השוקולד קירר מאוד את החלב אפשר להחזיר את כל תערובת המרק לסיר ולהביא שוב לרתיחה עדינה). אפשר גם להגיש למלא אנשים בכוסות שוט או אספרסו.

מוקדש באהבה לכל בטטות הכורסא באשר הם.

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקטנה, קינוחים, שוקולד, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מושחתים, נמאסתם

  1. שני הגיב:

    עלה לי רעיון למי שיש לה תירוץ ממש מושלם להיות מושחתת, כמו למשל הריון, ולהוסיף מעל כל זה ענן של קצפת. גילי, את מאשרת?

  2. reuma הגיב:

    מקסים מקסים מקסים. איזה כייף! תעשי לאחרים לך אסור עכשיו….

  3. לילית הגיב:

    מקסים מקסים מקסים. איזה כייף! תעשי לאחרים. ל י אסור עכשיו … :-((((((((((

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s