מי הזיז את המנגו שלי?

לפעמים כדור הארץ מסתובב לך מהר מדי, ומיליוני אנשים בתנועה ואת לא יודעת לאן. צריך להספיק, להתקדם, להיות גדולים. אנשים עוזבים הלאה, אנשים קונים משכנתא ברמת גן, ואנשים מצביעים ליאיר לפיד.
לפעמים גם יש ימים שחייבים להיגמר. כי יש בהם טעויות מהסוג שמכווץ את הבטן וגורם לך לפנטז על כשהיית קטנה בחוף הים וחפרת בור עם הילדים מהשכונה ובעצם לא היית מתנגדת עכשיו להיות בתוך בור או בכלל להיות קצת בת יענה.
לפעמים את יודעת שמשהו בחיים שלך הולך להשתנות ואת מנסה להחזיק את כדור הארץ שלא יסתובב ולתפוס את הדקות שלא יעברו כל כך מהר ובא לך לרוץ לאיפה שאין אף אחד ולצעוק "אבל שנייה, רגע".

ואת מחפשת את המקום שבו את מרגישה שיש לך אוויר ומדמיינת שאת היפני מ"גיבורים" שיכול לעצור את הזמן. ואת נזכרת בספר שקיבלת מחצי-כוס-מלאה בפעם האחרונה שחזר מארץ הקרואסונים ומכינה את המתכון ההוא עם המנגו ומרגישה שהעולם מסתובב קצת יותר לאט.

טארט טאטן מנגו ליים

אולי נשמע צרפתי ופלצני אבל כל כך פשוט וכל כך מענג שאין ברירה אלא להכין את זה מהר לפני שאין יותר מנגו בסופר.

מה צריך

2 מנגואים בשלים ויפים
2 ליימים או לימונים רגילים (עדיף ירוקים כי זה יותר יפה)
125 גרם סוכר – בערך חצי כוס וקצת (בדיוק: 1/2 כוס + 1/8 כוס)
בצק עלים קנוי או ביתי (אני לא מסוגלת להכין ביתי כי אני לא מסוגלת לראות במו עיני את כמויות החמאה. אם אתם רוצים אתם יכולים להתרשם כאן. הקנוי בדרך כלל מגיע קפוא אז צריך להפשיר אותו במקרר אבל זה לא לוקח הרבה זמן)

הערה משמחת: זה אחד המתכונים היחידים שהכמויות לא קריטיות והמתכון יוצא מעולה גם אם המנגו קטן או בינוני או גדול וגם אם שמתם יותר או פחות סוכר. איזה כיף!

הכמויות מיועדות ל – 4 מנות בכלים אישיים (נמוכים ורחבים שיכולים להיכנס לתנור, כמו של קרם ברולה נגיד). לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שזה יצליח באותה מידה גם בתבנית גדולה (לא מתפרקת!). אם מישהו מנסה בבקשה לשתף איך יצא.

יאללה

מחממים תנור ל – 200 מעלות.
מקלפים את המנגו וחותכים לפרוסות. לא חשוב שיהיו יפות ואחידות. משתדלים שלא לנשנש יותר מדי כי כמה שיותר מנגו בטארט יותר כיף.

מגרדים גרידת לימון (יש שם פועל חלופי ללגרד גרידה?…). אפשר בפומפייה או בגרדן מיוחד כזה (כמו בתמונה) שבטח גם לו יש שם אבל אני לא יודעת אותו.

יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של הכלים האישיים. אפשר להציב את הכלים הפוך על הבצק ולעבור עם סכין כדי שיהיה מדויק כמו בתמונה. אם לא מדויק – לא נורא. כבר סיכמנו שזה מתכון גמיש ואיזה כיף.

מפזרים את גרידת הליים בתחתית כל כלי, ומשאירים בצד קצת כדי לקשט את הטארטים אחר כך מלמעלה.

ועכשיו לחלק לכאורה הכי מסובך במתכון – הקרמל. אבל זה לא מסובך, זה שטויות.
במחבת על אש גבוהה שמים את הסוכר ומערבבים עם כף עץ. זה הכל. בתוך כמה דקות הסוכר מתחיל להינמס. הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו הוא לא לשרוף את הקרמל. ברגע שהצבע מתחלף מחום בהיר לחום כהה מורידים מהאש.

שופכים את הקרמל (מהר לפני שמתקשה) לכלים האישיים ומשתדלים לפזר באופן שווה. זה בסדר אם שכבת הקרמל לא מכסה את כל שטח הפנים של הכלי – הוא יימס מחדש במהלך האפייה. כדי לנקות את המחבת מספיק להרתיח מים ולהשרות קצת.

מסדרים מעל הקרמל את פרוסות המנגו. לא חייבים להקפיד שהסידור יהיה מסודר, בתנור הוא ממילא נהיה קווץ' ונוצרת שכבה אחידה של מנגו.

מניחים מעל את עיגול הבצק ומחוררים. אם עיגול הבצק גדול יותר מהכלי כמו בתמונה, דוחפים קצת את השוליים שלו פנימה.

מכניסים לתנור ל – 25 דקות.

מוציאים ומצננים כעשר דקות. הופכים כל תבנית על צלחת הגשה. הטארט משתחרר בקלות (ואם לא – אפשר לשחרר אותו מהשוליים עם סכין או לדפוק את התבנית על הצלחת בחוזקה פעם אחת. אם התבנית עדיין חמה נעזרים במגבת). מפזרים מעל גרידת ליים לקישוט.

לפני:

אחרי:

לוקחים ביס, והזמן נעצר, לרגע או שניים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, עוגות, פירות, קינוחים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מי הזיז את המנגו שלי?

  1. שני הגיב:

    נראה מגרה במיוחד…

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    התמונות בבלוג שלך מדהימות אותי בכל פעם מחדש. זה כל כך יפה!
    אפרוחון

  3. efraty הגיב:

    נשמע טעים בצורה קיצונית!!:)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s