כולנו גרים בצוללת צהובה

תמיד אהבתי את הצבע צהוב. כשהייתי בגן התעקשתי ללבוש כל יום את החצאית והחולצה הצהובות התואמות שלי (קראו לזה "סט") ובהתחשב בעבר הקיבוצניקי של הוריי לא היה מי שימנע את הפשע האופנתי הנורא. סבא שלי שהיה מספיק חכם להסתלק מהעולם של מטה לפני שהקיבוץ הופרט ולפני שיאיר לפיד החליט להיות שר חינוך היה נורא מאוכזב מהאהבה שלי לצהוב כי בכניסה לבית שלו היה תלוי שלט "הכניסה לאוהדי הפועל בלבד".

אבל אני עמדתי על שלי ודבקתי בהעדפתי עם השנים. בגיל ההתבגרות צבעתי את קירות חדרי בצהוב לימון, כשמלאו לי עשרים חימצנתי לבלונד, יום אחד פיתחתי חיבה מיוחדת לחמניות ובסתר התמכרתי לקריאת צהובונים. לזכותי ייזקף שלפחות את החצאית הצהובה נטשתי זה מכבר.

השבוע הרגשתי שמגיע לי פיצוי מיוחד בגלל שנגמרו החגים ופתאום צריך לעבוד שבוע שלם וגם כי יש בחירות אבל מרגיש לי כמו צפון קוריאה. אז הכנתי פאי פסיפלורה צהוב מאוד.

פאי פסיפלורה לעונת בחירות 

*המתכון מבוסס על מתכון של אורנה ואלה עם שינויים שלי.

מה צריך?

בצק פריך – מתכון כאן  (או כל מתכון אחר לבצק פריך יעבוד גם)
כ- 8 פסיפלורות – 100 מ"ל = 1/2 כוס מיץ מפסיפלורות טריות
90 גרם = 1/2 כוס סוכר
3 ביצים בינוניות או 2 גדולות
100 מ"ל = 1/2 כוס שמנת עם הרבה אחוזי שומן (נגיד, לא 15%).

הבצק העיוור

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מרדדים בצק לתבנית פאי מתפרקת (הוראות כאן), מחוררים במזלג ושולחים לרבע שעה בפריזר.

את הבצק אופים בשיטה שנקראת אפייה עיוורת, לא ברור למה. כלומר, לא ברור למה קוראים לזה ככה.
למה עושים את זה? כי הבצק צריך יותר זמן בתנור מהמילוי אבל כשאופים אותו לבד השוליים שלו צונחים ואנחנו תקועים עם פיתה של בצק שלא ניתן למלא.
אז איך עושים את זה? מצמידים לבצק נייר אפייה או נייר סיליקון מיוחד שקונים בחנויות של משוגעים לאפייה וממלאים בקטניות יבשות (שעועית, עדשים וכו'). אפשר לקנות גם משקולות מיוחדות (כן, בחנויות של המשוגעים), אבל ממש אין צורך כי שעועית עובדת יופי.
חשוב להקפיד: שיהיו מספיק קטניות שיגיעו עד לגובה השוליים, ושיהיו צמודות טוב טוב לדפנות וישמרו עליהן שלא לצנוח.
הנה, ככה:

אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והקטניות ואופים עוד חמש דקות עד שהבצק מזהיב קצת בשוליים אבל לא אפוי לגמרי. בשלב הזה השוליים כבר מספיק יציבים כדי לא לצנוח בלי הקטניות. מצננים ובינתיים מכינים את המילוי ומנמיכים את החום של התנור ל – 150 מעלות.

המילוי הצהוב

מכינים שתי קעריות.  

בקערה מספר 1 – פסיפלורה וסוכר.

חוצים את הפסיפלורות ומועכים אותן במסננת עד שיש חצי כוס או 100 מ"ל של מיץ.

מוספים כפית מהחרצנים השחורים לתוך הנוזל כדי שלעוגה יהיו נמשים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. את שאר החרצנים אפשר לשתול בגינה ולראות אם יצמח שיח פסיפלורות.

בקערה מספר 2 – שמנת וביצים.

שוברים את הביצים, מוסיפים את השמנת וטורפים (אבל לא מקציפים).

מאחדים את שתי הקעריות לכדי מילוי אחיד צהוב ויפה.

בינתיים הבצק הצטנן. שופכים את המילוי על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור לחצי שעה עד שהמילוי אפוי ומעט רוטט באמצע כמו ג'לי.

מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.

שאריות של פסיפלורה אפשר על גלידה וניל, או סתם עם כפית.

שיהיה לנו יום צהוב!

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, פירות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

9 תגובות על כולנו גרים בצוללת צהובה

  1. איל הגיב:

    מזכיר לי נשכחות…

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    כתיבה מדהימה, תמונות לא מהעולם הזה והעיקר? אני זכיתי לטעום!!! גן עדן !! גילי את בזבוז! קוראת לפתוח עצומה לפתיחת קונדיטוריית ״chez Gilly " מיד!! אילנה

  3. הי גילי. איזה כייף לקרוא אותך ואני כל פעם מחכה בקוצר רוח לפוסט הבא! נשיקות ויום צהוב בהחלט. אביבית

  4. פינגבאק: הפוליטיקה החדשה שלי | peaceofcakeblog

  5. פינגבאק: בחפץ חשוד אסור לגעת, וגם לא להתקרב | peaceofcakeblog

  6. פינגבאק: שתהיה שנה בסדר | peaceofcakeblog

  7. freyjasdream הגיב:

    טיילתי לי ארוכות בין רשומות הבלוג ופינטזתי על פריז וחופים רחוקים. על קרואסונים מפתים ומרקי שוקולד. ואז הגיע הפאי הזה ואמר לי: את לא באמת מאושרת בחורף, הלב שלך רוצה שמש צהובה ועכשיו. וזה נכון.
    אמתין לי, בחוסר סבלנות, לפסיפלורה ואכין גם פאי כזה.

  8. פינגבאק: אני כל כך עצוב לי ושמש על העיר | peaceofcakeblog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s