חלום ליל קיץ

שעון החורף הביא איתו, כבכל שנה, פולמוס נרחב בענייני דת ומדינה, תינוקות ותפילות, חיסכון באנרגיה ואלי ישי. אבל עם כל הכבוד לאלו המתבכיינים בגלל שחושך כשיוצאים מהמשרד (ויש כבוד והצדק עימם), אני רוצה לנצל את הבמה הצנועה הזו כדי להשמיע את קולם של הנפגעים האמיתיים מהעניין. אני ושכמותי, הסובלים מתסמונת המוכרת בעגה המדוברת כ"דיכאון חורף". בדקתי וזה אמיתי לגמרי וגם יש לזה שם מקצועי ומרשים.
תכירו: SAD – Seasonal Affective Disorder. זה חמוד כי ראשי התיבות מאייתים "עצוב". אפילו תרגמו את זה בעברית ל"הפרעה רגשית עונתית" למרות שכולם פה תמיד מתלוננים על החום.

בכל אופן, עכשיו כשיש לבאסת ספטמבר שלי גושפנקה מדעית, אני מרשה לעצמי לקונן על לכתו בטרם עת של הקיץ, על שלל שקיעותיו, על הרוח החמה בלילות, על החול החם והקרטיבים, והשמלות המתנופפות, ועל תחושת החופש הנצחית אפילו שכשגדולים עובדים כרגיל. כן, אני יודעת שבארץ חם עד בערך נובמבר, אבל אני פשוט לא מצליחה להתעלם מהמלנכוליה הנוחתת עליי עת כולם מסביבי מתחילים ללהג על כמה נעים נהיה לעת ערב.

משהו באוויר משתנה ואני כבר מתגעגעת לאבטיח קר.

עוגת אבטיח

הרעיון המקורי של מרתה סטיוארט, המלכה הבלתי מעורערת של העלמות מס ושעת יצירה.

ותודה גם לאחותי היפה על מתנת היומולדת השווה.

מה צריך?

אבטיח: פה השתמשתי באבטיח מיני (כלומר, הייתי עצלנית לסחוב הביתה) אבל הכי אידיאלי להשתמש באבטיח כמה שיותר מאורך.
סכין טובה
כף פריזיאן (זו שעושה עיגולים) – לא חובה.

שלב 1: חותכים את האבטיח פעמיים לרוחבו. מורידים את הכיפה העגולה מכל צד ונשארים עם דיסקית ישרה שתשמש כבסיס העוגה.  אין חובה לאמץ את מופרעויותיי ולמדוד בסרגל.

אם לא יצא ישר לא נורא – אפשר לתקן וליישר את הבסיס.

שלב 2: משתי הכיפות שנותרו עושים עיגולים קטנים. מומלץ לקנות כפית פריזיאן כי זה מאוד מגניב לעשות עיגולים מפירות. אבל אם אין אז אפשר לחתוך ריבועים קטנים.
טיפ לעניין עיגולים: כדי שייצא עיגול שלם ולא חצי צריך קודם לנעוץ היטב את הכפית באבטיח ורק אז לסובב.

שלב 3: חותכים את הדיסקית הישרה כמו פיצה. או כמו עוגה. או לפי מספר האוכלים.

שלב 4: עושים מערום של עיגולים על הבסיס. המהדרין יכולים לפזר גם קוביות בולגרית או להזריק וודקה. אני אוהבת את האבטיח שלי נטורל.

עוגת אבטיח!

שאריות 

ברור שלא זורקים. ברור שעושים שייק אבטיח. אפשר במיקסר או בבלנדר או במעבד מזון או במוט ידני כזה שמרסק מרק. להוסיף קרח, וודקה ונענע קצוצה.

מוקדש לשולמית, שמראה לי את הקיץ גם כשחורף .

פוסט זה פורסם בקטגוריה בקטנה, פירות, קינוחים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על חלום ליל קיץ

  1. שני הגיב:

    זה יפה ומגניב, אבל בתור בתו של מכוונן הפסנתרים הייתי מעוניינת לקבל מדדים מדויקים למציאת הסאונד הנכון בעת ההקשה על האבטיח שיבטיח עוגה מתוקה וטעימה! (:

  2. רינת הגיב:

    אכן, אין דבר נעים פחות מאשר "כשמתחיל להיות נעים לעת ערב". חולצות ארוכות דקות. תפוזים פחות טעימים. קשה יותר לקום בבוקר. אני איתך!

  3. פינגבאק: מושחתים, נמאסתם | peaceofcakeblog

  4. פינגבאק: So far so good | peaceofcakeblog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s