בית לא עוזבים

לפעמים אני תוהה אם יש עוד אנשים כמוני, שחיים בעבר. בסטטוס קוו של נוסטלגיה. שמעבירים יום שלם עם אלבום תמונות ישן. ששירים וטעמים וריחות בשבילם זה כמו מכונת זמן.

ניסיתי למצוא תרגום באנגלית למילה געגוע, לטובת החצי שממלא לי את הכוס כשהיא ריקה, ולא מצאתי.
כי To miss זה כשמשהו חסר לך. וגעגוע זה לא תמיד חוסר, לפעמים הוא פשוט געגוע.

לחול החמים של חופי סיני בשקיעה. לחופש של ההימלאיה.
לפעם הראשונה שהקשבתי לביטלס.
לג'ינס שעלה עליי בתיכון.
לקיץ, כשחורף.

לרגע הזה, לפני שצריך להיות מבוגרים.

לטעם של עוגת הגבינה האפויה שהיו מגישים בימי שבת בבוקר בקיבוץ של סבא וסבתא בתבניות אלומיניום מרובעות (וקראו לה "חמיתה"). ולרגע שבו מצאתי בדיוק את אותו הטעם במקום שהפך לי לבית שני שנים אחר כך ב"אורנה ואלה" (ולביסים שהיינו גונבים במטבח…).

אני לא יודעת למה גבינה לבנה מתקשרת לי עם בית. אולי בגלל הפרסומת ההיא לקוטג'. אולי כי כל פעם שאני בחו"ל הכי בא לי פרוסה עם גבינה לבנה ועגבניה (ותמיד אין). לא תמיד פשוט לחזור לבתים שהיו פעם, ולא תמיד יש לאן (אלא אם כן אתה שאול מופז), אבל לפחות בכל מה שנוגע לעוגות גבינה – הבית תמיד יחכה, כך אני מקווה, ברחוב שינקין מספר 33.

עוגת גבינה של אורנה ואלה (ותודה לגיא)

*עםהערות והתאמות שלי

לתחתית
170 גרם / 2/3 1 כוסות / 22 יחידות ביסקוויטים פתי בר (ספרתי!)
50 גרם / 1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת

למילוי
750 גרם / 3 מיכלים גבינה לבנה (9%. אני ניסיתי גם 5% ולא הרגשתי בהבדל משמעותי)
180 גרם / 1/2 ועוד 1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים

לציפוי
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל

וגם תבנית בקוטר 26 ס"מ. אפשר גם תבנית גדולה או קטנה יותר אך זה ישפיע על גובה העוגה. הכי טוב להכין בתבנית מתפרקת אחרת זה בלתי אפשרי להוציא את העוגה בשלמותה.

הערת אזהרה – זו לא בדיוק עוגה ספונטנית. ההכנה והאפייה אורכות לפחות שעה, ואחר כך העוגה צריכה לישון לפחות ארבע שעות במקרר.

מתחילים עם התחתית:
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. אם אין אז אפשר לשים בשקית פלסטיק חזקה ולהכות עם מערוך לפירורים כמה שיותר קטנים.

מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם הסוכר והחמאה המומסת (הכי קל להמיס במיקרו).

משמנים את התבנית. אני משתמשת במעט מהחמאה המומסת לפני שאני מוסיפה אותה לביסקוויטים.

מהדקים את הפירורים היטב לתבנית ושולחים למקפיא לעשרים דקות לפחות.

בינתיים מחממים את התנור ל- 150 מעלות ומכינים את מילוי הגבינה. שמים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל בקערה ומערבלים במיקסר יד. אני ניסיתי גם עם מיקסר עומד וגם עם מטרפה רגילה ויצא סבבה.

מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.

יוצקים את המילוי על התחתית.

מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים ונראית לא אפויה מספיק.

טיפים של אלופים:
! לסובב את התבנית בתנור אחרי 20 דקות כי רוב התנורים אינם אופים באחידות.
! לעטוף את התבנית מלמטה בנייר כסף כדי למנוע טפטופים (שנשרפים ומעלים עשן ובלתי ניתנים לניקוי).
! לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת סביבה של אדים ששומרים על העוגה מייבוש יתר.

מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות. בינתיים מכינים את הציפוי. (כן, קניתי שמנת באמפם במחיר לעצלנים).

מערבבים בקערית את השמנת החמוצה, הסוכר וסוכר הוניל.

מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף (או מרית) מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד צריך למרוח את השמנת בעדינות כדי שלא תשקע במרכז העוגה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 8 דקות.

מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. אפשר להכין יום לפני. העוגה נשמרת במקרר 3 ימים (אם חצי הכוס המלאה שלך שונא עוגות גבינה. אם את מביאה את העוגה לעבודה היא תשרוד כשלוש דקות).

לשחרור העוגה מהתבנית העמידו אותה על כוס או קערה הפוכה. אם היא לא משתחררת היעזרו בסכין חדה לאורך הדפנות. למיקסום הרושם ויצירת פרוסות ליגה – טבלו סכין רחבה וחדה בכוס גבוהה עם מים רותחים בין פרוסה לפרוסה.

חג שבועות שמח 🙂

פוסט זה פורסם בקטגוריה חגים, עוגות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

16 תגובות על בית לא עוזבים

  1. עמית הגיב:

    אחת העוגות הכי טעימות שלך!!!
    אחת שיודעת.. וטועמת.. ורוצה אחת כזאת

  2. איל הגיב:

    מלכה! פשוט מלכה!

    א.ד

  3. Inbal Joffe הגיב:

    איזה שיחוק!, כל הכבוד…..אהבתי פה את הכל!!!!!!!!!!! ועכשיו לחלק הפולני: "מתי מזמינים אותי?"

  4. זהר הגיב:

    גילי, איזה כייף! שלא ייגמר לעולם. בפורטוגזית יש מילה יפה לגעגוע = Saudade.

  5. מיכל הגיב:

    כרגיל תענוג לקרוא. העוגה של אורנה ואלה נחמדה בעייני, אבל אני מכירה מתכון אחר (בלי ביצים במילוי ובסיס של בצק פריך) שיוצא (לטעמי) קצת יותר מוצלח (מוכנה לשלוח לך אם תתני לי מייל). התמונות פה נהדרות והטיפים מודגשים יפה. אני חושבת שאנסה בכל זאת להכין בהזדמנות.

    ושיהיה חג שבועות שמח!!

  6. נורית רביב הגיב:

    הנאה צרופה מהמתכון, מהתמונות ומהירהורים

    נורית

  7. קרן הגיב:

    הכנתי את העוגה והיא יצאה מאוד טעימה וזכתה למחמאות, אבל קצת הגירה נוזלים מהחיבור בין הבסיס למילוי. יש לך רעיון למה זה קרה?

    • Peace of Cake הגיב:

      למיטב ידיעתי, ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר כך העוגה פחות מגירה נוזלים. אם משתמשים בגבינה 9 או 5 אחוז, אפשר לסנן אותה – להניח על חיתול או מגבת מעל מסננת ולתת לנוזלים לצאת. זה אמור להבטיח שהעוגה לא תגיר נוזלים. אופציה אחרת היא לאכול את כל העוגה בבת אחת ואז זה לא קורה 🙂

  8. סיון הגיב:

    הו כה מהמם!!!! הפעיל לי את כל הבלוטות…

  9. פינגבאק: הודו, אפטר סאם טיים | peaceofcakeblog

  10. efraty הגיב:

    את כותבת פשוט מקסים

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    longing = געגוע

להגיב על Inbal Joffe לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s