אם אין שלום – תאכלו עוגות

שלום.

דברים שיש לי לומר על "המצב", תשוקה הולכת וגוברת לאפייה ואייפון חדש (או ליתר דיוק +Camera) הביאו אותי לפתוח את הבלוג הזה.

כבר שלוש שנים וקצת אני עובדת ב"תעשיית השלום" ביום (כן, ככה אנחנו קוראים לזה, הומור עצמי של שמאלנים), ואופה עוגות בלילה. חשבתי על זה פתאום, שיש איזה דמיון בין תהליך השלום לבין פטיסרי צרפתי. הרבה דברים צריכים לקרות באותו זמן כדי שהם יצליחו. החום של התנור צריך להיות מדויק, המרקם של הבצק, הגרמים של הסוכר, הטמפרטורה של השוקולד. באותו אופן שצריך מנהיג שבאמת רוצה את זה, קואליציה שלא עושה פרצופים, פרטנר פלסטיני, נשיא אמריקאי שאין לו בחירות על הראש וציבור לא אדיש.

פשוט זה בטח לא. מצד שני, כשמצליחים זה מה זה שווה את זה. הגאווה העצמית, מחיאות הכפיים הסוערות ואפילו הקלוריות. בעוגות אני מתכוונת, השלום כידוע עוד לא פרץ. ובימים שמרגישים שהשלום לא ממש מציץ מעבר לפינה, וגרוע מכך – שאף אחד לא ממש מוטרד מזה, יש משהו מנחם בלחזור הביתה, לערבב קצת חמאה וסוכר, קצת שמנת מתוקה, לפעמים שוקולד, והחיים נראים יותר תותים פתאום.
ומי יודע, אולי כמו שהצלחתי בסוף לעשות עוגיות מקרון מושלמות, לאפות בצק פריך שלא נופל ולזלף נשיקות קטנות בצורת כוכב, ככה גם נזכה יום אחד לראות את השלום יוצא מהתנור…

אז יהיו פה הגיגים פוליטיים, מתכונים ותמונות, לפעמים גם וגם ולפעמים רק או רק, ובתקווה שגם קורא או שניים (הי אמא).

ולפתיחה, הנה מתכון שאני כבר עושה בעיניים עצומות ומתוך שינה מרוב שהוא מוצלח ומבוקש – טארט לימון עדין וצרפתי.
תרגום, צילום ופטנטים של אלופים – באדיבות יורס טרולי.

* המתכון לקוח מהספר La Popote des Potes

טארט לימון שיק פריזאי 

לבצק:
1/2 כוס / 125 גרם סוכר
2 כוסות / 250 גרם קמח
1 ביצה
125 גרם / 3/4 חבילה גדולה חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
קצת קמח לרידוד

למילוי:
1/2 כוס וקצת / 150 גרם סוכר
60 גר' / קצת יותר מרבע חבילה חמאה גדולה (של 200 גרם)
1 ביצה
1 לימון גדול, עדיף אורגני (גם שמאלנית גם פלצנית). לימון גדול, נאמר כפול בגודלו מליים

הנה:

תמונה

טוב, נו, צריך גם תבנית.

תמונה

תמונה

בלחץ, מדובר על רבע שעה עבודה נטו.
ככה:
טורפים ביצה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל וקמח. אפשר גם לנפות אותו. אף פעם לא הבנתי למה בדיוק עושים את זה אבל זה מרגיש מקצועי.

תמונה

טורפים עד שיש גושים קטנים ומוסיפים חמאה. החמאה צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית. בקיץ זה אומר להשאיר אותה קצת בחוץ ובחורף לתת לה סיבוב של כעשרים שניות במיקרו. לשים ומאחדים הכל בידיים (זה יותר כיף ופחות כלים לשטוף) עד שיש כדור בצק אחיד.

תמונה

פטנט של אלופים # 1 : להכין ניילון נצמד מראש על השיש.

תמונה

הבצק צריך לנוח במקרר חצי שעה אחרת הוא יתפרק ברידוד.
בחצי שעה אפשר להספיק לעשות את המילוי, את הכלים, קפה וסיגריה וטלפון לסבתא.
מוציאים ומרדדים על נייר אפייה עם קצת קמח. אפשר גם על השיש אבל את השיש אי אפשר להרים ולהפוך על התבנית.

תמונה

פטנט של אלופים # 2: מגלגלים את הבצק על המערוך ואז בחזרה על התבנית.
עוברים עם המערוך על השוליים של התבנית כדי להיפטר מהשאריות (לא זורקים. עושים עוגיות. מתכון בקרוב).
מחוררים את הבצק עם מזלג כדי שלא יתנפח בתנור.

תמונה

תמונה

ואפשר לעשות גם טארטים קטנים בתבנית של מאפינס.

תמונה

ועכשיו למילוי לימון (המילה מלית מזכירה לי שם של מורה).

תמונה

תמונה

מגרדים לימון וסוחטים אותו. מערבבים את המיץ והגרידה בקערה. שמים רגע בצד. בקערה נפרדת טורפים ביצה, סוכר וחמאה מומסת (כדקה במיקרו).

תמונה

טורפים יחד את הלימון והגרידה עם הבלילה (הנה עוד מילה שצריך למצוא לה תחליף) של הסוכר, הביצה והחמאה.

תמונה

הרכבה עצמית.

תמונה

ולתנור. 20-25 דקות ב- 180 מעלות. עד שהעוגה זהובה ומהממת.

תמונה

הללויה!

הערת שוליים # 1: מאחר ומדובר בפוסט ראשון וניסיוני, אני ממש אשמח לקבל תגובות, פידבקים וזה. תודה 🙂

הערת שוליים # 2: תודה לכל מי ששמע אותי מדברת על הבלוג ולא כותבת אותו, לכל מי שטעם וטועם ולרוני קליין המעולה על הלוגו למעלה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה טארט, עוגות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

58 תגובות על אם אין שלום – תאכלו עוגות

  1. Inbal Joffe הגיב:

    גילי- אלופה!!!, מ- ה- מ- ם, ברמות!!!, ממש אהבתי את הכתיבה השנונה והמחברת,את גורמת לעומדים לידך להראות רע! ממש רע!!. איזה שיחוק.כל הכבוד!!!!, אם היית דגל הייתי מצדיעה לך……

  2. איה של ענבל הגיב:

    תודה על התמונות המפורטות. עוזר מאוד. בהצלחה!
    איה, חברה של ענבל .

  3. Rotem הגיב:

    מקסים, בהצלחה

  4. נעה שמשוני הגיב:

    גילי יקרה, מקסים מקסים מקסים! בתור מישהי שאוהבת גם שלום וגם עוגות (לאכול, כן..) – אכן שילוב נפלא ומקורי. חשבת אולי לכתוב את זה גם בערבית וככה גם תוכלי לשלב את שני העולמות?.. כל הכבוד והמון הצלחה! (בשתי ה"תעשיות":)

  5. cakeofpeace הגיב:

    תודה רבה לכולם על התגובות החמות!

  6. גיל הגיב:

    חמוד מאוד

  7. שולה הגיב:

    שמחה אין כמוך! הלוק הורס, תמונות מחשיקות, ואפילו אני (שלא מצליחה לשבור ביצה לחביתה בלי שתיפול לי קליפה פנימה) חשבתי (בליבי) שאולי אני יכולה לנסות ; ) שמישהו כבר יפעיל את הקיצ'ן אייד ה צ י ל ו ….
    בקיצור kחלק של ה – Cake יש לך Like! עכשיו אני מחכה בקוצר רוח לתמונות של ה- Peace וכל זה…
    נשיקות הרבה

  8. שני הגיב:

    גול, כל הכבוד! זה יפה, תמונות מדהימות וכיף לקרוא את הסגנון האישי שלך,
    עוד אין לי אומץ לנסות, אבל גם זה יבוא…
    נשיקות

  9. עופר (שעבדנו ביחד פעם) הגיב:

    פוסט מקסים. בהצלחה!
    (מניסיון עם דפים כאלה, עדיף לקצר את אורך הדף על מנת להקל על הקורא)

  10. אמיליה הגיב:

    היי שכנה חדשה,
    הלוגו מעולה ושנון
    והבלוג נראה כמו אחד ששוה לשמוע ממנו..
    נמתין בסבלנות!

  11. רינת הגיב:

    גילי את גאונה! התמונות, המילים, הרעיון, העיצוב, המתכון, הכל!
    גם כותבת גם צלמת גם אופה, גם שלום. אופה שלום.
    עוקבת ומצפה בכיליון עיניים!

  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    נראה מעולה… כמה שפחות מלל יותר תמונה וזה עושה את העבודה נהדר! הדבר היחיד שמפריע לי זה שברבע שעה אן סיכוי שאני מספיקה לעשות גם את כל הכלים…
    בהצלחה!

  13. גילי הגיב:

    הו! מזל טוב וסימן טוב. נראה מעולה, ומעורר חיוך בימים קשים אלו.

    בהצלחה, אם לא שלום, לפחות נשמין

  14. ליאור פינקל הגיב:

    גילי, מקסים! עוד תגרמי לי להפסיק להגג ולהתחיל לאפות (טוב, נו, לאכול 🙂 )

  15. מרי הגיב:

    מקסים!

  16. אלעד הגיב:

    היי גילי, סחתיין על הבלוג. כל הכבוד על היצירתיות. מחכה לגלות עוד Peaceworks שלך.

  17. חני הגיב:

    שנהדרת! נראה מעולה ומשמח. צעד ראשון בדרך למאפיית הבוטיק שלנו?

  18. הי חמודה. תודה רבה רבה ששלחת לי! נהניתי מאוד מאוד – כתיבה מקסימה ומתכון מעולה. בתור מישהי שמודה שיש לה פוביה נוראית מתנורים – אולי סוף סוף אעיז בזכותך… ובתור מישהי שכבר כמה חודשים משתעשעת בכתיבת בלוג – מקווה שתהני מזה כמו שאני נהנית. נשיקות גדולות!! אביבית

  19. אימאן הגיב:

    גילי המתוקה יותר מהעוגה
    העוגה נראית מצויינת, אני אנסה אותה בקרוב
    חבל שבשנה שעברה לא אפית עוגותתתתתתתתת
    מחכים לספר אפיית עוגות, לא רק בלוג

  20. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    גילגול- זה מעולה!!!! מחכה למתכונים עם שוקולד…

  21. נדיה הגיב:

    גילי יקירתי
    כמי שגם טעמה מיצירותיך, נהנתה ומקווה להמשיך להיות טועמת גם בעתיד, אני מסירה הכובע בפניך על השילוב
    המוצלח של כתיבה ויצירה שהתאחדו להם ביחד תחת שרביטך.
    עלי והמשיכי כך . לא יודעת אם זה יקדם הסכם של שלום, אבל לך צפוי עתיד מזהיר בתחום.
    נשיקות
    נדיה

  22. יעל הגיב:

    גם אני מאוד מאוד אהבתי!

  23. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מעולה!

  24. מיכל הגיב:

    היי,
    קודם כל – הבלוג מקסים וערוך יפה… עושה חשק לעוד (נהניתי לקרוא). בתור מי שהיא גם פריקית של אפיה ומבינה את תשוקה למטבח מהי, רק להבדיל ממך ימנית עם סובלנות לצד השני תתפלאי, לא נראה לי שזה עניין של ימין או שמאל – זה פשוט עניין של לקבל אחד את השני ולנסות עוד צד (טעם) במקרה הזה. לפעמים מוצאים טעם (מכנה) משותף ולפעמים נוצר טעם (הדברות) חדש ומיוחד.
    בנוגע לניפוי קח (רציתי להוסיף) – זה פשוט גורם למאפה להיות אוורירי יותר (תעשי ניסיון עם ובלי ניפוי, את תרגישי את ההבדל במרקם – פלצנות היא לא נחלתם של השמאלניים בלבד).
    בינתיים, אני מחכה לפוסט הבא שלך ו.. בהצלחה 🙂

    • Peace of Cake הגיב:

      הי מיכל, תודה רבה! בהחלט אנסה להשוות שני מאפים עם או בלי ניפוי קמח. ואם כבר בניפוי קמח עסקינן – היש דרך הגיונית לנקות את הנפה? זה ללא ספק אביזר האפייה הקשה ביותר לניקוי… המלצות תתקבלנה בברכה 🙂

      • מיכל הגיב:

        בהחלט אחד האביזרים הקשים לניקוי.. אני אתייעץ ואגיד לך מאחר ועדיין לא נמצא פתרון הולם.
        (האביזר השני שקשה לנקות, למקרה שתהית שק זילוף לא חד פעמי כאשר העיסה ממממש דביקה)

  25. רונה הגיב:

    מדהים!!!! אסף ואני ממש נהננו וצחקנו.כל הכבוד ובהצלחה בהמשך.נמשיך לעקוב כמובן.נשיקות

  26. נטע מופלטה הגיב:

    מעורר תיאבון, תרתי משמע!
    כבעלת פטיש לאפייה מצד אחד
    אך פחדנות והתמקדות בעוגות בחושות מצד שני …
    המתכון הזה יוכל אולי לקחת אותי אל השלב הקונדיטורי הבא 🙂
    בהצלחה (לשתינו, וגם לשלום)

  27. נירה הגיב:

    זה נראה נהדר…!
    אבל נניח שיושבי הבית לא מתים על לימון, אפשר לנסות אותו הדבר עם תפוז נניח?

    • Peace of Cake הגיב:

      הי נירה,
      במתכון המקורי מצוין שניתן לגוון עם תפוז. אני מודה שטרם ניסיתי אבל עשית לי חשק אז גם אני אלך לנסות טארט תפוז. דווחי לי איך יצא 🙂

  28. מוריה הגיב:

    לא יאומן שצילמת הכל! הלימון על הפומפיה ממש אומנותי. בגלל שרעייתי היא האופה (קלישאתי, אני יודעת) היא מקבלת את הלינק… לפני שאתן מלשינות לפמיניסמוס, אציין שאני שוטפת כלים. המון הצלחה!

    • Peace of Cake הגיב:

      תודה מוריה! אצלנו יש אותו כלל – מי שמבשל (אוכל אמיתי) לא שוטף כלים. הלוואי וזה היה תופס גם לגבי מי שמכין עוגות כל הזמן לא שוטף כלים… לגבי התמונות – הקרדיט נתון ברובו לאפליקציות מעולות באייפון שמשפרות כל תמונה ללא היכר 🙂

  29. תום עומר הגיב:

    גילי מהמם! היה לי כיף לקרוא לקראת הסופ"ש… פשוט, ומעניין וקולע 🙂
    מחכה לפוסט הבא!…
    יאללה אני הולכת לאכול משהו מתוק

  30. תמיר הגיב:

    איזה כתיבה,איזה כשרון ואיזה בלוג מושקע ויפה
    ממש כמו זו שכותבת אותו .יאללה עוגות ושלום מהדוד הגאה

  31. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    בלוג מקסים! רציתי רק לשאול לגבי העוגת גבינה לא צריך קמח או אבקת אפייה?

    • Peace of Cake הגיב:

      הי! תודה רבה!
      זה מתכון לעוגת גבינה הכי פשוטה – גבינה ביצים סוכר. אין צורך באבקת אפייה או בקמח כי העוגה ממשיכה להתייצב במקרר ובגלל זה דרוש לה זמן קירור של ארבע שעות לפחות והכי טוב למשך הלילה.

  32. פינגבאק: כולנו גרים בצוללת צהובה | peaceofcakeblog

  33. פינגבאק: אול יו ניד איז עוגיות | peaceofcakeblog

  34. פינגבאק: הפוליטיקה החדשה שלי | peaceofcakeblog

  35. פינגבאק: בחפץ חשוד אסור לגעת, וגם לא להתקרב | peaceofcakeblog

  36. פינגבאק: חמישים גוונים של אפור | peaceofcakeblog

  37. פינגבאק: 50 גוונים של אפור | מה וזה

  38. פינגבאק: שתהיה שנה בסדר | peaceofcakeblog

  39. פינגבאק: ילדים זה שמחה. וגם קרמל מלוח. | peaceofcakeblog

  40. אורי הגיב:

    שלום. כמי שמומחה בבישול אך מתלמד באפיה, וכימין קיצוני, שנמנע לכלול הערות פוליטיות בבלוג שעניינו אוכל, יש לי מספר שאלות הבהרה: במתכון למילוי רשמת 60 גרם, קצת יותר מרבע חבילה, חמאה. הוספתי פסיקים לשיפור הכתיבה. רבע חבילה חמאה היא למיטב הבנתי 25 גרם. ולכן קצת יותר מרבע אמור להיות 30 גרם?? אלא אם כן מדובר בחבילה גדולה, ואם אמנם כך ראוי היה לרשום זאת מפורטות.
    חסר במתכון כמות מיץ הלימון האורגני. לימון גדול, כהגדרתך, אינו אומר ולא כלום. העניין חשוב במיוחד למי שירצה להמיר את הלימון בתפוז. אז אנא.

    • גילי הגיב:

      אורי היקר. תודה רבה על תגובתך. מחמם את הלב לראות שניתן לגשר עם פערים אידיאולוגיים באמצעות אהבה לקינוחים. הבלוג שלי עוסק באוכל, אבל לא רק. כך תוכל להתרשם מפוסטים אחרים שעוסקים בשלל נושאים שנוגעים לחיי, רובם עשויים שלא לעניין אחרים בהכרח, וזה בסדר גמור. תודה גם על הערותיך הנבונות והמחכימות. אני משתדלת להיות סלחנית כלפי עצמי מאחר ומדובר בפוסט הראשון שהועלה לבלוג לפני אי אילו שנים. בזכותך הוספתי הבהרות לעניין כמות החמאה וגודל הלימון. לא מדדתי את כמות הנוזל המתקבל מהלימון, אך יכולה להעיד שהכנתי את הטארט עם לימונים בגדלים שונים ויצא תמיד טעים ומאוזן. אם אתה מעוניין להמיר בתפוז הייתי ממליצה להשתמש בתפוז אחד, ממוצע בגודלו.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s